Den danske skuespillerinde Judy Gringer forelskede sig i en af Danmarks største stjerner i en meget ung alder.

Det kan godt være, at det snart er 60 år siden. Men den i dag 76-årige Judy Gringer husker tydeligt dengang, hun blev forelsket i Dirch Passer. Hun var lige begyndt på ABC Teatret på Frederiksberg, og han var en af tidens store mandlige stjerner dengang i 1958.

Det fortæller Judy Gringer i et interview med Hendes Verden.

»Jeg blev kæreste med Dirch Passer, da jeg var 17 år, og han var 32. Jeg var ung og smuk, og det var han også. Mine forældre kunne ikke stille så meget op med det. Jeg flyttede ind hos ham i hans lejlighed på Gråbrødre Torv, og det var nogle fantastiske år. Al den ungdom og al den kærlighed. Det varede fem år, så blev vi skilt, men vi fortsatte med at lave film sammen. Der var endda en film, hvor jeg fik lov at få Dirch. Den hed 'Majorens oppasser'. Det var ellers altid Ghita Nørby og Malene Schwartz, der rendte med ham i filmene,« siger Judy Gringer til Hendes Verden.

Judy Gringer slog igennem i 1958 med sketchen 'Babs og Nutte' fra revyen 'Spræl, Sprællemand, Spræl' på ABC Teatret. Det var i øvrigt en sketch, som Dirch Passer også medvirkede i. I mange år efter spillede hun komedier og revyer, og det var ofte i roller som den sexede kvinde.

Selvom Judy Gringer og Dirch Passer for længst havde afsluttet deres forhold, da sidstnævnte døde, husker hun tydeligt hans sidste aften. Det var i 1980, og Judy Gringer havde spillet med i en kabaret i København, fortæller hun Hendes Verden.

Da hun kom hjem, hørte hun, at Dirch Passer var kollapset inde i Tivoli midt under Tivolirevyen. Nogle fotografer fortalte senere Judy Gringer, at de havde taget billeder af 54-årige Dirch Passer, da han gik på scenen den septemberaften. Fotograferne kunne allerede der se i Passers blik, at 'han var væk', husker skuespillerinden.

Dirch Passer blev erklæret død af hjertestop på Københavns Kommunehospital om aftenen den 3. september. Lægerne forsøgte uden held at genoplive stjernen i to timer.

Judy Gringer og Dirch Passer blev aldrig formelt gift. Det var han til gengæld med kvinden, der kom før Gringer, Sigrid Horne Rasmussen. Det ægteskab varede fra 1950-1959.

Fra 1970-1976 var Passer gift med Hanne Bjerre Pedersen. Han fik et barn i hvert ægteskab, Dorte Passer og Josefine Passer.

Herunder ses et billede af Judy Gringer og Dirch Passer fra 1958:

Dirch Passer og Judy Gringer
Dirch Passer og Judy Gringer Foto: Aage Sørensen
Vis mere