Her bliver Miss USA, Olivia Culpo (i midten) lykønsket af Miss Teen USA 2012, Logan West, kort efter at hun er blevet låret til Miss Universe onsdag aften.
Her bliver Miss USA, Olivia Culpo (i midten) lykønsket af Miss Teen USA 2012, Logan West, kort efter at hun er blevet låret til Miss Universe onsdag aften. Foto: STEVE MARCUS
I starten var de 89, men kun en løb af med New Yorker-lejligheden, et uendeligt forbrug af skønheds-produkter og modetøj, og sidst men ikke mindst en stor fed check og titlen som Miss Universe 2012

Konkurrencens danske deltager Josefine Hewitt må efter to uger i Las Vegas tage slukøret derfra, for til stor jubel for tilskuerne i ‘Sin City’ blev det den 20-årige amerikanske Olivia Culpo, som løb med kronen.

USA/


Danskerne har faktisk ikke meget held, når det gælder Miss Universe-konkurrencen. Talentmassen er simpelthen ikke stor nok, og nå ja, så er vi nok også lidt for kedelige, mener sociolog Mads Meier Jæger fra Københavns Universitet.

- I Danmark er vi jo meget ens. Så kan det godt være, at vi er nogle høje, pæne mennesker, men vi går meget ens klædt. Der er ikke så meget på spil i, hvordan vi ser ud, og hvad vi gør. Vi går i sort, hvid og grå alle sammen og er på den måde sådan en lidt kedelig grå masse, siger han og påpeger, at man i Danmark nok heller ikke kommer udenom Janteloven, der forhindrer os i at prale af, hvor skønne vi egentlig er.

Det er langt mere udpræget i andre lande, og så er skønhed nok bare heller ikke vigtigere for de danske kvinder, siger han.

- Vi er i et samfund, hvor kvinders muligheder for, hvordan de kan klare sig ikke afhænger af, hvordan de ser ud. I Danmark er kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet er jo f.eks. meget høj, forklarer han.

USA/


I to uger har de skønne miss’er fra hele verden været samlet i Las Vegas og forberedt sig på konkurrencen, hvor de har poseret, stået model og er blevet interviewet foran et dommerpanel, bl.a. bestående af sangeren og rapperen Cee Lo Green, kendt fra duoen Gnarls Barkley og baseball-spilleren Pablo Sandoval fra San Francisco Giants.

Og helt som traditionen foreskriver, vakte især de lange aftenkjoler besvær, særligt for Miss Guyana, der blev fældet af sin tætsiddende elegante lyseblå kreation.

Det er første gang siden 1997, at amerikanerne får en Miss Universe.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.