Daniel Agger står bag »The Agger Foundation«, der skal hjælpe børn, der er kommet i vanskeligheder.
Daniel Agger står bag »The Agger Foundation«, der skal hjælpe børn, der er kommet i vanskeligheder. Foto: Klaus Bo Christensen

Daniel Agger vil med fonden The Agger Foundation hjælpe børn, der er kommet i vanskeligheder

Fodboldstjernen Daniel Agger voksede op i Hvidovre i et kærligt hjem. Her lærte forældrene, Knud og Søs Agger, ham og hans to mindre søskende, lillesøsteren Stephanie og lillebroren Marko, at hvis man har overskud og kan hjælpe andre, så skal man gøre det. Og det gør Daniel Agger så i dag. Det er dog ikke noget, han står og råber højt om ude på Brøndby Stadion på Vestegnen.

LÆS OGSÅ: Bonderøven starter en højskole

»Jeg skubber al opmærksomhed fra mig og snakker ikke så meget om det. Jeg yder en indsats og giver penge, men jeg fortæller ikke så meget om det. Og det er primært børn, jeg hjælper, og så synes jeg, at Hvidovre Hospital gør en kæmpe indsats, så dem hjælper jeg også«, fortæller Daniel Agger, 31, til Michael Meyerheim i "Talkshowet Meyerheim".

Her har Daniel en sjælden gang sagt ja til at medvirke i et talkshow. I showet medvirker Helle Thorning Schmidt også i kraft af sin nye direktørstilling for den internationale del af Red Barnet.

Daniel Agger og Helle Thorning Schmidt har mange ting tilfælles. De er begge fra Vestegnen, Daniel fra Hvidovre og Helle fra Ishøj, hvor Daniel gik på Handelsskole.De er begge familiemennesker og har en stor forkærlighed for at hjælpe børn.

LÆS OGSÅ: Mary giver den kolde skulder: Dropper Caroline

»Det at være fra Vestegnen giver en robusthed, som jeg har fået med fra folkeskolen i Hvidovre og på Ishøj Handelsskole. Det, jeg har kunnet bruge fra dengang, er at kunne klare at komme ind i det cirkus, som foldboldverdenen er«, fortæller Daniel Agger.

Han lægger ikke skjul på, at han var lidt af en rod med behov for hjælp, da han var yngre.

LÆS OGSÅ: Nu smiler Bindi igen: Krokodillejægerens datter på elskovsferie

»Jeg har gennem længere tid tænkt over, hvordan jeg kan være med til at gøre en forskel for mennesker, der af den ene eller anden grund er kommet i vanskeligheder. I den sammenhæng kan der være et specielt behov for at hjælpe børn til at få en god start på tilværelsen. Formålet med fonden er specielt at hjælpe børn, der er kommet i vanskeligheder«, fortæller Daniel Agger selv om The Agger Foundation.

I sommers besøgte Agger Lær for Livets Learning Camp i Roskilde, hvor han hilste på de 100 anbragte børn, der bruger to uger af deres sommerferie på campen for at blive bedre til dansk og matematik. Daniel Agger svarede på børnenes spørgsmål, og han fortalte om sin egen skolegang og karrierevalg.

LÆS OGSÅ: Maschas lille guldklump: Datteren tjener pengene

»Lektier og uddannelse er ligesom fodbold. For at få succes kræver det hårdt arbejde. Man må også acceptere, at man af og til fejler. Jeg har altid elsket at gå i skole. Som ungdomsspiller i Brøndby passede jeg stadig min skole, selvom mange af mine holdkammerater valgte at træne hele dagen. Jeg tog af sted på handelsskole om morgenen og gik direkte til træning bagefter. Jeg er opdraget sådan, at hvis man begynder på noget, så gør man det færdigt, og Handelsskolen betød meget for mig, både fagligt og menneskeligt. Jeg fik gode venner og lærte noget samtidig. Derfor gjorde jeg min uddannelse færdig, før jeg satsede 100 procent på min fodboldkarriere, fortalte Daniel Agger, som også afslørede det motto, som har givet ham stor succes som fodboldspiller«.

Som professionel fodboldspiller træner man hver dag. Det kan godt være hårdt, men jeg har et ordsprog, jeg bruger, hvis jeg synes, at noget er svært: "It is, what it is, get on with it" og betyder: "Det er, hvad det er, kom igennem det". Sådan er det også med lektierne. Det kan godt være, at det er surt eller kedeligt, men det er bare noget, der skal gøres, hvis man skal blive bedre«, sagde han.

Artiklen er oprindelig bragt på herognu.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.