En time om dagen.

Det er sådan cirka så lang tid, som Dan Rachlin bruger på at anmelde falske profiler på sociale medier.

Falske profiler, som stjæler hans private billeder af ham selv og familien, og som i ét af de værste tilfælde lyver hans mindreårige datter hjertesyg for at lokke penge ud af intetanende ofre til en ikke-eksisterende operation.

Det fortæller den kendte radiovært og dj til TV 2 Lorry.

Til B.T. uddyber han og fortæller, at der bliver oprettet op mod 15 falske profiler i hans navn om ugen.

På de fleste af profilerne er han beskrevet som en enkemand, da svindlerne på den måde kan snyde håbefulde kvinder.

Ifølge Dan Rachlin er det efter lang tids dialog med Facebook og Instagram endelig lykkes ham at få verificeret sine konti på sociale medier. Det vil sige, at han har fået blåt flueben.

»Det har gjort mit liv en my nemmere, fordi folk nu kan være sikre på, hvilken af profilerne der er den rigtige, men det er kun en meget lille hjælp på vejen,« siger Dan Rachlin.

Han efterlyser, at Facebook og Instagram gør mere ud af at sikre sig mod falske profiler.

»Der er ikke nogen tvivl om, at man ville kunne tage toppen af de millioner af falske profiler, hvis man rent faktisk blev tvunget til at identificere sig selv, når man opretter en profil,« siger han.

Han påpeger, at en løsning kunne være, at man skal tage et billede med sit pas eller kørekort i hånden og sende det ind, før man kan få en profil.

»På den måde ville et voluminøst antal falske profiler forsvinde,« vurderer den 56-årige kendis.

Han fortæller endvidere, at han i en årrække ikke kunne have en profil på Instagram, fordi en svindler havde oprettet en falsk profil og derefter blev ved med at anmelde Dan Rachlins rigtige profil.

»I adskillige år kunne jeg ikke have min profil i fred, ford scammere anmeldte den, og Instagram slettede den. Det var grotesk.«

Hvorfor orker du at blive ved? Er det ikke en tabt kamp?

«Det orker jeg, fordi der på mange af disse profiler er billeder af min datter, der er under 15 år,« siger han og fortsætter:

»Hvis det bare var lidt blærerøvsbilleder af mig selv, ville jeg nok kunne overleve, at der ligger en milliard profiler med mine billeder, men det er noget andet, når der er billeder af min familie og venner.«

Har du overvejet at gøre din profil mere privat ved ikke at dele billeder af din familie?

«Nej, det har jeg ikke. Det. synes jeg, ville være super, super urimeligt,« siger han og fortsætter:

»Jeg nægter, at et billede af mig og min datter, der står pisseglade sammen i sommervarmen til en 90'er-fest, ikke må deles, bare fordi at multinationale medieplatforme ikke gør de mest basale ting for at løse problemet.«