Efter 17 år ser det nu ud til at være slut med at se 'X Factor' for englænderne.

Sangprogrammet er nemlig angiveligt blevet droppet i Storbritannien.

Det skriver blandt andre Daily Mail og New York Post.

Det er talentspejderen og entreprenøren Simon Cowell, som i sin tid udviklede programmet, der i løbet af årene er blevet sendt i en lang række lande verden over – heriblandt Danmark.

Første gang, det blev sendt i Storbritannien, var i 2004, og siden da er der blevet sendt hele 445 afsnit henover de seneste 17 år.

Det er tv-kanalen ITV, der alle årene har sendt programmet i Storbritannien, og de bekræfter, at de ikke har planer om at sende en ny sæson.

Programmet har ellers gennem tiden produceret en lang række kunstnere, som i dag er verdensberømte. Deriblandt One Direction og Leona Lewis.

I februar 2020 blev 'X Factor' sat på pause af ITV, som dog sagde, at programmet ville komme tilbage i 2021.

Simon Cowell som dommer i programmet.
Simon Cowell som dommer i programmet. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Allerede få måneder senere udtalte tv-kanalens direktør, Kevin Lygo, dog, at det alligevel ikke var sikkert, at der ville komme en ny sæson. Han påpegede samtidig, at det ville være op til Simon Cowell:

»Simon bestemmer mere end os. Hvis han vil have, det kommer tilbage, håber vi, at vi kan være en del af det,« sagde direktøren dengang.

Og nu tyder det altså, at den verdensberømte iværksætter er færdig med programmet.

Han er dog allerede i fuld gang med et nyt sangprogram, der hedder 'Walk the Line', og som skal være en form for musikquiz. Dette program vil også blive sendt på ITV, men premieredatoen er endnu uvis.