Lars Mikkelsen med dansk filmhold kom hjem efter at have tilbagelagt 6.700 km i fly, færge og bus fra Nairobi til København

Lars Mikkelsen skal sent glemme sin hjemrejse fra filmoptagelserne i Nairobi til den nye danske børnefilm 'Kidnappet', hvor han spiller sammen med den danske Hollywood-stjerne Connie Nielsen.

Mens Connie Nielsen var heldig at lande, inden askeskyen lukkede luftrummet over Europa, strandede Lars Mikkelsen sammen med filmholdet i Nairobi.

- Vi opdagede, hvor sårbart det hele er. Vi ville gerne hjem, men der var ikke så meget at gøre, og ingen vidste rigtigt, hvor lang tid, der ville gå.

Hjemme ventede de sidste optagelser, så filmens producent, Vibeke Windeløv måtte i hast lægge en slagplan for, hvordan de skulle fra Afrika til Europa og gennem Europa til København, og det lykkedes.

Natten mellem lørdag og søndag kom de i flyvemaskine fra Nairobi til Kairo og herfra igen i fly til Athen. Fra Athen kørte de i bus op gennem Grækenland til havnebyen Patras. Herfra tog de færgen til Bari i Syditalien, hvor de så steg på en bus for at køre op gennem Europa, og tirsdag aften stod filmholdet på Amaliegade i København.

- Det var en god beslutning. Ellers tror jeg, vi havde siddet dernede endnu, griner Lars Mikkelsen af sit ufrivillige ophold i Afrika på grund af den islandske askesky.