De seneste mange år levede han tilbagetrukket fra offentligheden og scenen, som havde været en stor del af hans karriere. På samme tilbagetrukne måde afgik Claus Ryskjær for lidt over en uge siden ved døden. Og helt stille og uden mediernes opmærksomhed blev han i dag, mandag, bisat i Birkerød.

Det bekræfter Claus Ryskjærs kone, Elisabeth, til BT. Men mere ønsker hun ikke at fortælle.

For otte dage siden døde den folkekære revylegende pludselig. Han havde ikke været syg, og derfor kommer det som et stort chok for en af de nærmeste venner, kollegaen Ulf Pilgaard, da BT talte med ham tidligere mandag.

»Først og fremmest er det et stort chok, at han ikke er her mere. Han havde selvfølgelig trukket sig tilbage for nogle år siden, da han ikke havde det godt med nerverne - noget der tog hårdt på ham - men det er ufatteligt, at han er væk,« sagde Ulf Pilgaard til BT.

»Jeg snakkede med ham for ganske nyligt. Han ringede til mig i forbindelse med min kone, Gittes død. Han var meget berørt af det, for han havde kendt Gitte næsten lige så længe, som jeg havde. Da vi snakkede, virkede han til at have det fint, bortset fra at han selvfølgelig var berørt at Gittes død,« uddybede Ulf Pilgaard.

Tilbage i 2007 valgte Claus Ryskjær at trække stikket til den mangeårige karriere på de skrå brædder. Det skete, da sceneskrækken tog overhånd.

I et stort interview med BT sidste år fortalte han om livet uden for scenen. Et tilbagetrukket liv, der passede den dengang 70-årige Claus Ryskjær rigtig godt.

»Jeg går og laver ingenting. Og når jeg så har gjort det - hvilket kan være meget anstrengende, så man må have pauser indimellem - ja, så dykker jeg godt og grundigt ned i verdenslitteraturen,« sagde Claus Ryskjær.

Han brugte meget tid på at læse. Og så elskede han natten, og den ro, den gav.

»Jeg ved ikke, hvad der er med natten. Jeg har altid godt kunnet lide den. Der er stille og roligt. Fredeligt. Der er ikke nogen, der forstyrrer én. Jeg elsker natten,« fortalte Claus Ryskjær til BT.

Claus Ryskjær blev 71 år.