Claus Meyer opsiger samarbejde med kødleverandør efter de fortiede ombytningen af kød -  leverede kød fra Sydamerika, der skulle have været fra Himmerland uden at fortælle det.

Et hurtigt glimt på menuen, bestående af jomfruhummerbisque til forret, tournedos af oksemørbrad fra Himmerland og en chokoladedessert, kan få manges mund til at løbe i vand.

Claus Meyer står bag den udsolgte nytårsmenu fra 2017, men nu melder den kendte kok ud, at der er sket en fejl. Tournedoen af oksemørbrad var ikke fra Himmerland, den var fra helt andre himmelstrøg - nemlig fra Sydamerika.

Det skriver TV 2.

Claus Meyer er først nu blevet bekendt med fadæsen, som hans kødleverandøren, Genz Kød, har fortiet indtil nu.

Forbyttelsen skulle skyldes, at levereandøren i efteråret 2017 modtog en ekstraordinær stor ordrer på Himmerlands-oksekød, men da det så kom til leverancen op mod nytår, var det ikke længere muligt at skaffe så store mængder kød fra Himmerland.

Derfor valgte Genz Kød at supplere med sydamerikansk kød, der ifølge dem skulle være af en langt bedre og dyrere kvalitet. De glemte bare at fortælle deres kunder det - heriblandt Claus Meyer.

'Som direktør vil jeg gerne understrege, at det skulle vi naturligvis have håndteret helt anderledes. Det var en dum og forkert beslutning, som jeg på firmaets vegne stærkt vil beklage,' skriver direktøren fra Genz Kød i en pressemeddelelse.

Trods fejlen har Meyers Køkken ikke haft nogen mistanke om det forkerte kød og har derfor tilberedt maden i troen om, at kødet var, hvad de havde bestilt.

Men Claus Meyer mener stadig, at forbyttelsen af kød er et helt uacceptabelt svigt fra leverandørens side. Og på Facebook meddeler han, at deres samarbejde stopper øjeblikkeligt.

»Vi er selvsagt meget skuffede over, at vi er blevet snydt af en mangeårig betroet samarbejdspartner, og vi har som naturlig følge deraf øjeblikkeligt stoppet samarbejdet,« lyder det i Facebook-opslaget

Foto: ClausMeyer
Vis mere