Da Clara Toft Simonsen gik på scenen til årets P3 Guld, havde hun næppe forudset, at et kamera på afveje skulle ødelægge hendes optræden.

Men det var præcis, hvad der skete, da hun optrådte med sangene ‘Girl Like You’ og ‘Bad For Me’.

Hele situationen blev fanget på – et andet – kamera og ligger nu på YouTube, hvor uheldet sker cirka et minut og 55 sekunder inde i videoen.

Den 20-årige sangerinde lod sig heldigvis ikke slå ud af oplevelsen, og hun sang derfor videre på trods af omstændighederne:

Clara vandt i 2019 'Årets nye danske navn' til Danish Music Awards.
Clara vandt i 2019 'Årets nye danske navn' til Danish Music Awards. Foto: Torben Christensen
Vis mere

»Det havde været topakavet, hvis jeg var stoppet op, så jeg er glad for, jeg åbenbart er så hærdet, at jeg bare kunne fortsætte,« siger hun til DR og fortsætter:

»Jeg tror, jeg gik lidt i overlevelses-mode, fordi jeg var på tv og ikke bare kunne stoppe med at synge. Jeg nåede at tænke virkelig mange tanker på ét sekund: 'Er alle okay, er nogen kommet til skade?' Jeg kan ikke huske, hvad jeg lavede resten af tiden, for jeg var ikke i det. Jeg ville bare gerne have det overstået, så jeg kunne løbe ud og spørge, om nogen var kommet noget til.«

Hos DR er man selvfølgelig kede af den oplevelse som Clara og hendes team fik på scenen:

»Desværre sker der en sjælden gang imellem hændelige uheld i live tv-produktioner, og jeg er virkelig ked af, at det gik udover Claras optræden. Selvom ingen kom til skade, tager vi det selvfølgelig meget alvorligt og er i gang med at se på, om noget skal ændres for at sikre, at noget lignende ikke kan ske igen,« siger Anders Thomsen til DR.

Clara Toft Simonsen er niece til den tidligere supermodel Renée Toft Simonsen og er dermed også kusine til den jævnaldrende popkollega Hugo Helmig.

Længe inden hun fik øjnene op for musikken, drømte hun om at blive skuespiller. Det fortalte hun i et interview med B.T. i april:

»Jeg hev min tvillingebror med til casting på ‘Tvillingerne og julemanden’ (TV 2-julekalender fra 2013, red), haha. Vi fik jo ikke rollen, det havde ellers været sjovt. Jeg vil stadig rigtig gerne lave skuespil i dag.«

Clara Toft Simonsen blev i 9. klasse opdaget af en talentspejder, og siden har hun arbejdet på at blive Danmarks nye bud på en popdronning.