Der kommer skedesvamp og morgenpik ud af munden på dem. Rejser rundt med dildoer, tissebleer og iltapparater. For intet er helligt, når først de løsner kønnets stramme bælte. Og bevæger sig langt under det.

»Vi tager den helt til grænsen, et stykke over og så giver vi den en lussing bagefter,« siger Anne Sofie Espersen med et veltilfreds smil på de malede læber og tilføjer så:

»Dét, der er så lækkert ved os, er, at vi er skamløse.«

Når Anne Sofie Espersen siger ‘os’, mener hun trioen City Singler, hvis grænseløse kvindekomik nu er sluppet løs igen.

‘Gammel vin på nye tasker’ hedder deres nye show, som også markerer gruppens ti-års jubilæum.

»Vi havde overvejet at kalde det ‘Greatest tits’, men den titel var vist taget,« siger Kaya Brüel på 47.

Det var trioens tredje medlem, Trine Gadeberg, der dengang fik ideen til City Singler. Hvorfor - spurgte hun sig selv - var der ingen sjove pigegrupper?

»Da vi kom frem, var der stort set kun ‘Emmas dilemma’. Så der var en niche til nogle, der kunne lave skurvognsjokes. Være lidt mere bramfri og under bæltestedet,« forklarer 50-årige Trine Gadeberg, der ligesom sine medsøstre er både skuespiller og sangerinde.

Anne Sofie Espersen, Kaya Brüel og Trine Gadeberg udgør i år City Singler.
Anne Sofie Espersen, Kaya Brüel og Trine Gadeberg udgør i år City Singler. Foto: Pressefoto
Vis mere

Og som det fremgår af indledningen, spares der ikke på skurvognshumoren, når de stiller skarpt på kvindekønnet. Og ikke mindst dem selv. For som de alle tre er rørende enige om, er humor sjovest, ‘når man lægger sig selv ind i puljen og forstørrer’.

»Vi sætter os selv i klaskehøjde,« som Anne Sofie Espersen udtrykker det.

Men ingen af dem er i tvivl om, at mange af emnerne, som de tager under knap så kærlig behandling, stadig er tabu-belagte.

»Annika Aakjær havde for nylig et viralt hit med sin virkelig sjove sang om, hvor klam menstruation er. Dét er sådan noget, de færreste vil høre og tale om.«

»Og i vores sidste show havde Trine en sang om at dryppe efter sex og være nødt til at gå på toilettet sådan her,« starter Kaya Brüel, rejser sig op og demonstrerer med en beskyttende hånd i skridtet, hvordan dét foregår.

»Vi har brug for, at der bliver flyttet nogle grænser. For alt omkring kvinder bliver så bornert, fordi vi er så bange for, at mænd skal synes, at vi er klamme.«

Den angst har Anne Sofie Espersen, Kaya Brüel og Trine Gadeberg langt fra. Næsten tværtimod er de så bramfri, at de til tider er nødt til beroligende at minde deres børn om, at ‘det bare er mors arbejde’.

Latteren løfter sig i omklædningsrummet, mens de mindes dengang, hvor Anne Louise Hassing - City Singlers fjerde medlem, som i år er forhindret i fysisk at være med - blev kaldt til en alvorssamtale i sønnens Rudolf Steiner-børnehave.

»Han gik nemlig rundt og sang ‘skedesvamp, jeg kæmper med skedesvamp og med morgenpik og to panodiler,'« synger og griner de på én gang.

»Eller når vi har siddet i toget og skullet lægge rækkefølge på numrene i showet uden at tænke over det,« fortsætter Trine Gadeberg og genspiller den samtale:

»Vi starter med ‘Lesbisk linedance’, så kommer jeg ind og tager ‘Min kusse’, du kører på med ‘Skedesvamp’ og så slutter vi af med ‘Sex GPS’ og ‘Morgenpik’. Så sidder folk godt nok med åben mund.«

De tre erfarne kvinder smiler. Tror, at de med deres show har været med til at flytte grænser for, hvad kvinder kan tale om. Og grine af.

Hvorfor er der ikke hvidvin i glassene, lyder en af de kommentarer, City Singler har fået fra de mandlige fans på deres pressefoto.
Hvorfor er der ikke hvidvin i glassene, lyder en af de kommentarer, City Singler har fået fra de mandlige fans på deres pressefoto. Foto: Pressefoto
Vis mere

»Er vi feminister? Det kommer jo an på, hvad man lægger i det,« siger Anne Sofie Espersen og fortsætter:

»Unge neo-feminister (som Nikita Klæstrup, Louise Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen, red.) er ude på at forarge for, at vi kan blive provokerede. Samtidig med, at de ikke vil objektiviseres.«

»Jeg synes, at vi er forbi det sted. For vi udstiller os selv og vores egen sårbarhed. Vi er ude på at frisætte al den skam, som vi kvinder har og går rundt og dækker over. Så på den måde kan man godt sige, at vi er det ultimative feministiske projekt.«

Hendes medsøstre nikker.

»Dem, der ikke kender os, tror, at vi bare er sådan nogle, der står i stiletter og siger noget plat. Men det er meget mere sårbart end det,« siger Kaya Brüel og bryder ud i sang.

Anne Sofie Espersen og Trine Gadeberg falder i.

»Alt det, du godt kan li’, kan du få for et blowjob.«

City Singler turnerer i hele landet frem til midten af november.