Det var faktisk lidt af et tilfælde og en mindre misforståelse der gav modellen Cecilie Haugaard kælenavnet Cillemouse.

Men siden er navnet hængt ved i en sådan grad, at hun formentlig er lige så kendt under dét som sit borgerlige.

Faktisk så meget, at da hun for nylig lavede et TV 2-program om sit og andres polerede liv på Instagram, fik det titlen 'Cillemouse - Den falske virkelighed'.

Men det var aldrig særlig gennemtænkt, at hun skulle have lige netop dét navn, fortæller den 28-årige model, tv-vært og hustru til popstjernen Christopher i P3-programmet Den Sorte Boks.

Cecilie Haugaard med husbonden Christopher.
Cecilie Haugaard med husbonden Christopher. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Min ekskæreste kaldte mig mus, og så skulle jeg starte Instagram, som jeg troede var et billedredigeringssted,« siger Cecilie Haugaard om den populære foto-app, som så dagens lys i 2010.

Men modellen havde altså misforstået konceptet og anede ikke, at Instagram var et socialt medie.

»Så jeg lagde alle mulige billeder op og redigerede og 'ej, hvor er det spændende det her', og lagde alle mulige filtre på,« griner hun.

»Så jeg troede slet ikke, at man skulle hedde sit eget navn. Jeg ville gerne hedde 'Cille' - for det blev jeg også kaldt - så 'Cillemus', men det var taget. Og så blev jeg også kaldt 'Mouse' og 'Mousy' lidt af nogle venner, og så blev det bare 'Cillemouse'.«

Cecilie 'Cillemouse' Haugaard fortryder ikke, at det var sådan det endte.

Især ikke set i lyset af netop det med den polerede virkelighed på Instagram, som hun behandler i TV 2-programmet 'Cillemouse - Den falske virkelighed'.

»Det (billederne på Instagram, red.) er jo kun 5 pct. af mit liv, så jeg synes, det passer perfekt, at det ikke er 'Cecilie Haugaard'.«

Cecilie Haugaard kan snart ses som vært på 'Danmark har Talent' sammen med YouTuberen Rasmus Brohave.