Hvordan holder man bryllup, når man er et af de mest velhavende par i det danske kongerige? Det løfter Hummel-milliardær Christian Stadil og hans forlovede, Alice Brunsø, sløret for. Parret skal efter en længere forlovelse endelig giftes lørdag.

»Vi holder bryllupsfesten derhjemme. Det har været en lidt større mundfuld, end vi havde regnet med. Christian har sagt, at det både er billigere og nemmere at starte en ny virksomhed op,« siger Alice Brunsø, slår et grin op og fortsætter:

»Vi er overrasket over, hvor meget det kræver at lave et hjemmebryllup. Vi har begge grinet af det og sagt, at det er godt, vi kun skal giftes en gang.«

Nu skal parret endelig vies.
Nu skal parret endelig vies. Foto: Alice Brunsø
Vis mere

Det kræver også en smule forberedelse, når man skal have omkring 200 gæster på besøg til bryllupsfest i sit hjem. 32-årige Alice Brunsø fortæller, at de eksempelvis er nødt til at nivellere området, hvor festteltet skal stå, da det ikke er plant.

Blandt de mange gæster til festen er flere kendte navne som arkitekt Bjarke Ingels, iværksætter og minister Tommy Ahlers, tidligere cykelrytter Rolf Sørensen, skuespiller Iben Hjejle, Bubber og tv-vært Felix Smith. Maden bliver leveret af kokke fra cateringfirmaet 506, hvor chefkokken tidligere har været ansat på den danske Michelin-restaurant Noma. Menuen tager udgangspunkt i en hel ko og grannåle fra Stadil-parrets grund.

Respekt for traditionerne

Hverken Alice eller Christian er specielt religiøse, men på trods af det har parret valgt at blive gift i kirken, fordi de har stor respekt for de danske traditioner. Men det bliver et bryllup med et twist af rock'n'roll.

»Der er mange traditioner, men vi vil stadig gerne føle, det er vores eget bryllup. Det gør vi blandt andet med desserten, som er lidt atypisk og nede på jorden,« siger hun.

Alice Brunsø har blandt andet brugt tid på at lave bordplanen til det store bryllup.
Alice Brunsø har blandt andet brugt tid på at lave bordplanen til det store bryllup. Foto: Alice Brunsø
Vis mere

Rock'n'roll-delen af brylluppet består i flere overraskelser, som Alice Brunsø ikke ønsker at få frem inden brylluppet.

Hun fortæller også, at hun skal være iført en smuk brudekjole fra en kendt dansk designer.

»Jeg har aldrig drømt om at blive gift og haft de store forkromede tanker om det, før Christian spurgte mig. Men da jeg så kom ind til Jesper Høvring (designeren, red.), og jeg fik prøvet nogle brudekjoler, så kunne jeg nok holde 50 forskellige bryllupper,« siger hun.

»Får helt kuldegysninger«

Hun indrømmer, at det er en meget stor og 'voksen beslutning' at sige ja til hinanden – også selv om man både har hus og børn sammen. Hun ser frem til at gøre Christian Stadils liv til det bedst mulige. Og en af de ting, som Alice Brunsø glæder sig allermest til på bryllupsdagen, er selve vielsen.

»Jeg glæder mig rigtigt meget til at se ham som en lille prik for enden af kirkegulvet. Jeg glæder mig til at gå op til og give ham et højt og rungende ja. Jeg får helt kuldegysninger af at tænke på det nu,« siger hun og kommer samtidig med en lille afsløring:

»Selv hvis Christian ikke skulle gøre det på dagen, så har jeg set ham græde i kirken nu. Jeg ved ikke, om det var af glæde eller angst. Jeg tror, han blev påvirket af hele stemningen. Vi har et fantastisk liv sammen med så meget kærlighed og vores tre dejlige børn,« siger hun.

Christian Stadil og Alice Brunsø.
Christian Stadil og Alice Brunsø. Foto: Alice Brunsø
Vis mere

Parrets tre små børn, Winston, Hamilton og Harper på mellem to og fem år, deltager i selve vielsen, som brudepige og brudedrenge, men efter vielsen er det kun voksne, som er velkomne. Og her forventer Alice Brunsø, at deres venner giver den gas.

Parret havde, da B.T. lavede interviewet, endnu ikke øvet brudevalsen, men de har en halv aftale med den kendte koreograf Toniah Pedersen, som kan hjælpe dem, hvis det er helt håbløst.

Det er måske et lidt banalt spørgsmål, men hvad ønsker man sig, når man i princippet kan købe alt?

»Vi har en meget lang ønskeliste. Der er mange traditionelle ting og mange fælles gaver, som man ikke altid lige får købt selv til hjemmet. Der er vi ikke spor anderledes,« siger hun og indrømmer dog, at Christian Stadil kan være svær at give en fødselsdagsgave til.

Og de gæster, der ikke ligger i fosterstilling om søndagen, kan møde op til champagnebrunch med hr. og fru Stadil.

»Der vil være bajere og burgere til gæsterne. Så det bliver tømmermændshygge i flade sko og kjoler,« slutter den kommende brud.