'Hej, mit navn er Christian Stadil, og af den grund er jeg ude.'

Der har i nogen tid floreret et såkaldt meme, som er blevet ganske populært med den succesrige forretningsmand og medvirkende i DR-programmet Løvens Hule.

Når man følger med i kommentarfelterne på de sociale medier Instagram og Reddit, er der flere, som mener, at Thornico-direktøren Christian Stadil sjældent investerer i iværksætterprogrammet.

Hvad synes du om, at folk laver de her memes og snakker om programmet på den måde?

»Det er da super sjovt, at folk gør det og er aktive. Men jeg vil hellere investere i færre cases og for større beløb,« siger han til B.T og fortsætter:

»Jeg vil også sige, det har været ekstremt positivt, at de danske seere har tage så godt imod programmet. Jeg er meget taknemlig.«

Men han er ikke helt enig i, at han sjældent hiver pungen frem. Det viser sig også, at Stadil er den løve i programmet, som har brugt flest penge i programmet, og det samlede antal af investeringer er ikke særligt langt fra medløverne.

I en optælling fra Berlingske, der tæller til og med afsnit seks i den aktuelle sæson fire, viser det sig, at Hummel-milliardæren har investeret for 7,5 millioner kroner fordelt på 13 virksomheder.

Løvens hule løverne 2019: Christian Stadil, Peter Warnøe, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch.
Løvens hule løverne 2019: Christian Stadil, Peter Warnøe, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. Foto: DR
Vis mere

Den tidligere løve og nuværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har brugt 6,3 millioner fordelt på 16 virksomheder.

Just Eat-grundlæggeren Jesper Buch har spenderet 5,8 millioner kroner i 19 virksomheder, rengøringsbossen Birgit Aabye har brugt 4,8 millioner på 16 virksomhed, og Ilse Jacobsen har brugt rundt regnet 2,6 millioner på 12 virksomheder.

Af de nye løver er det Jan Dahl Lehrmann, der har brugt flest penge. Han har ifølge Berlingske investeret i to virksomheder for 1,2 mllioner kroner.

Dating-bossen Mia Wagner har foreløbigt investeret for 700.000 kroner i to virksomheder og Peter Warnøe har kun hevet pungen op af lommen én gang. Her investerede 150.000 kroner.

Familieselskabet Thornico, som ejes af Christian Stadil, kommer med årsregnskab
Familieselskabet Thornico, som ejes af Christian Stadil, kommer med årsregnskab Foto: ERIK REFNER
Vis mere

En optælling fra DR viser, at over halvdelen af Christian Stadils investeringer ligger i første sæson. Her hev han næsten  3,8 millioner kroner op af lommen fordelt på syv investeringer.

»Jeg går normalt dybere og investerer måske ikke i så mange gadgets,« siger Stadil og fortsætter:

»Jeg havde bestemt ikke regnet med, at det ville blive så populært. Jeg var også længe om at sige ja til at medvirke. Men jeg er blevet utrolig positivt overrasket,« siger han.

En af Stadils bedste investeringer var i Firtal Group, der har flere e-handelsplatforme.

Han købte 10 procent ejerskab for to millioner kroner. Virksomheden blev solgt for 130 millioner kroner til Matas i sommer.

»At det har dækket mere end alle min investeringer i Løvens Hule er rigtig godt. Jeg havde ikke regnet med, at det i den grad ville være en så god forretning,« siger Stadil.

Den 47-årige Christian Stadil, der i øvrigt snart skal være far til sit fjerde barn, er meget overrasket over det generelle høje caseniveau i Løvens Hule.

I Løvens hule får håbefulde danske iværksættere muligheden for at præsentere deres idé til en god forretning for nogle af Danmarks mest succesfulde erhvervsfolk - kaldet ’løverne’.