Kun 17 måneder efter at have fået sin første søn, er Hummel-ejer Christian Stadil atter blevet far . Og det er et radikalt skift i en fars liv at få barn nummer to, lyder det fra den karismatiske erhvervsmand.

Med over 200 rejsedage om året og et liv som travl forretningsmand var det at stifte familie noget, der lod vente på sig for Hummel-ejer Christian Stadil. Først i 2012, som 40-årig, mødte han sin store kærlighed, den dengang 26-årige Alice Brunsø.

Men siden da er det gået stærkt. Den 8. april sidste år blev parret forældre til deres første søn, den nu 17 måneder gamle Winston, og i tirsdag blev familien så atter forøget.  

-  Jeg er rigtig glad for at være far. Det var jeg, da min første søn kom til verden, og det er jeg i høj grad også, efter vores anden søn blev født i tirsdags, fortæller en glad Christian Stadil i telefonen til BT, mens han sidder med sin nyfødte søn i armene i hjemmet i Nordsjælland.

Han fortæller, at både graviditeten og fødslen af den lille purk, som forældrene endnu ikke har navngivet, gik rigtig godt.

- Det har været en superfødsel. Min kæreste har haft nogle fantastiske graviditeter uden kvalme eller andre gener, og dagen før hun fødte, var vi ude at gå en lang tur i skoven, fortæller Christian Stadil og tilføjer, at parret føler sig meget heldige over at have fået to børn så hurtigt.  

- Vi føler os meget privilegeret i forhold til andre, der har svært ved at blive gravide og har haft svære fødsler. Vi føler os meget heldige, at vi har haft så let ved det, og at det er gået så godt, siger Christian Stadil, der bestemt ikke vil afvise, at fremtiden kan byde på mere familieforøgelse.

- Nu skal vi lige igennem det her, men er det os forundt at blive gravide igen, så tror jeg da gerne, at vi vil have minimum et barn mere, siger Hummel-ejeren, der foruden at kunne glæde sig over at have fået endnu en søn, også kan glæde sig over, at det går forrygende med hans virksomheder.

Ud over Hummel, ejer Christian Stadil sammen med sin far, Thor Stadil, også modervirksomheden Thornico, hvor de har investeringer i 120 virksomheder på verdensplan. Og det er gået så godt for Thornico, at Christian og Thor Stadil er blevet årets højdespringere på Berlingske Business Magasins netop udgivne liste over landets 100 rigeste familier. Med en formue, der samlet er anslået til 3,5 mia. kr, er familien Stadil sprunget fra en 65. plads i fjor til en plads som Danmarks 23. rigeste.

Det har dog også haft sin pris at være en succesfuld erhvervsmand. I de 15 år, som Christian og Thor Stadil har drevet Thornico, har arbejdet fyldt rigtig meget. Med selskaber over hele verden, har Christian Stadil været på farten store dele af året. Den nye rolle som familiefar har dog lagt en dæmper på rejseaktiviteten.

- Jeg har foretaget et relativt stort livsstilsskifte - ikke i forhold til, hvor meget jeg arbejder, men mere hvordan jeg arbejder. Jeg rejser ekstremt meget mindre, end jeg gjorde før i tiden. De lange rejser har jeg simpelthen skåret væk, så jeg kan være mere hjemme hos min familie, fortæller han.  

Selv om rollen som familiefar - og især dobbelt familiefar - er relativt ny for ham, så er det bestemt noget, som han nyder rigtig meget.

- Det mest radikale ved at få barn nummer to er, at faderens rolle i almindelighed bliver mere aktiv, da man pludselig har to børn at tage sig til. Når Alice tager sig af den lille nye, så er der kun en til at tage sig af Winston, og det er mig. Og så kan jeg ikke f.eks. lige smutte op og skrive en mail, lyder det fra Stadil.

Hvad den næste radikale forandring i Christian Stadils liv bliver, vil tiden vise, men måske er et bryllup ikke et dårligt bud. Hummel-iværksætteren friede nemlig under en rejse til Sydafrika sidste år til Alice Brunsø, men grundet den nu overstående graviditet udsatte de brylluppet.  

- Vi overvejer lidt at blive gift i slutningen af næste år, medmindre vi bliver gravide i mellemtiden, så venter vi nok lidt, siger en tydelig glad og rørt Christian Stadil,  der gennem interviewet sagte taler til sin lille søn.