'Batman Begins', 'The Dark Knight' og 'The Dark Knight Rises' er filmene i Batman-trilogien, der er en af filmhistoriens mest succesfulde trilogier.

Filmene har Christian Bale i hovedrollen som milliardæren Bruce Wayne, mens Christopher Nolan har instrueret de tre mesterværker.

I et interview med Toronto Sun fortæller 45-årige Bale, at selskabet bag filmene, Warner Bros, gav grønt lys til en fjerde film om flagermusen, men han sagde nej:

»Nej, vi er nødt til at holde os til Chris’ (Nolan red.) drøm, som var forhåbentligt at kunne lave en trilogi.«

Christian Bale spillede Bruce Wayne i alle tre film.
Christian Bale spillede Bruce Wayne i alle tre film. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Christian Bale fortalte Warner Bros-selskabet, at de ikke skulle trække Batman-fortællingen for langt ud, overgøre den og lave en fjerde.

Christopher Nolan havde sagt til Bale, at han ville stoppe efter tre film, hvis de fik lov til at lave så mange. En efterfølger var ikke aftalt, da 'Batman Begins' ramte biograferne i 2005.

Selvom en fjerde film med Nolan og Bale virker usandsynlig, så har Warner Bros ikke droppet Batman-universet, hvor Gotham City er virkelighedens New York.

Universet blev senest brugt i den nye 'Joker'-film med Joaquin Phoenix i hovedrollen, der har fået stor succes - her optræder en ung Bruce Wayne ligeledes kort i en enkelt scene.

Joaquin Phoenix spiller Jokeren i den nye film fra Warner Bros.
Joaquin Phoenix spiller Jokeren i den nye film fra Warner Bros. Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX
Vis mere

I interviewet med Toronto Sun fortæller den 45-årige skuespiller, at der ikke var den store tro på, at han kunne være med til at genopfinde Batman-universet:

»Folk grinte, da jeg sagde, at vi ville lave en ny form for Batman. Jeg tror, at grunden til det virkede var Chris' (Nolan red.) rolle.«

'The Dark Knight' er placeret som nummer tre over de 250 bedste film ifølge IMDb med en rating på 9,0. Filmen er nummer to i trilogien og har Heath Ledger i rollen som Jokeren.

Christian Bale er for tiden aktuel i filmen 'Ford v Ferrari', hvor han blandt andet spiller overfor Matt Damon.