Onsdag ankom mange besøgende til årets Folkemøde på Bornholm. Men ankomsten var formentlig ikke så rolig, som man havde håbet.

For sejlturen blev i stedet forvandlet til en voldsom vippetur med meterhøje bølger og folk, der brugte mere tid med hovedet i brækposerne end på at tale med hinanden.

Det fortæller modeeksperten Jim Lyngvild, som selv ankom til solskinsøen onsdag eftermiddag med færgen.

»Vi havde godt hørt, at der ville være bølger op til to meter. Det tænkte jeg ikke så meget over. Man er vel en viking. Men det eksploderede simpelthen! Jeg har aldrig oplevet sådan en bølgegang.«

Allerede inden færgen lagde fra kaj, fik gæsterne om bord det første varsel om, at sejlturen kunne gå hen at blive én af de hårdere omgange.

»Kaptajnen sagde i højttalerne, at det ville være en god idé at tjekke sine håndbremser på bilen, inden vi kom af sted. Der var nemlig en stor sandsynlighed for, at bilerne ville sejle rundt på grund af vejret. Og det ville ikke være muligt at komme ned til bilerne undervejs,« lyder det fra Jim Lyngvild, der fortsætter:

»Færgen nærmest smadrede ind i bølgerne, og det gav mange chok og skrig. Ellers talte folk stort set ikke sammen. Enten sad man og brækkede sig, eller også koncentrerede man sig om for ikke at brække sig, mens glas og tallerkener væltede rundt. Man følte sig virkelig som en and i en stor sø,« forklarer Jim Lyngvild.

Den hårde medfart på færgen gjorde også, at turen endte med en forsinkelse på over en halv time. Derfor føltes turen også meget længere, end den egentlig var.

»Jeg selv sad bare på mit sæde og forsøgte at sove. Det var den eneste måde, jeg kunne komme væk fra det,« følte Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild og de resterende om bord ankom til Bornholm omkring klokken 14.25. Han forsikrer dog, at han aldrig følte sig utryg under turen. Kaptajnen gav nemlig løbende meldinger om situationen.

»Men lad os da håbe, at turen hjem bliver mere behagelig,« griner Jim Lyngvild afslutningsvis.

Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, forsikrer til Bornholm Tidende, at vejret så småt er ved at stabilisere sig frem mod de kommende dage ved Folkemødet, som varer fra torsdag den 13. juni til søndag den 16.