»Jeg har aldrig været omgivet af så mange psykopater som i lige præcis den periode af mit liv. Det var som om, jeg lyste op i en neonfarve, som tiltrak … altså …«

Perioden, som Lars Pedersen, der også er kendt som musikproduceren Chief 1, taler om, fandt sted for seks år siden, da han efter 23 års ægteskab blev skilt.

I Radio4-programmet 'Skilsmissen' åbner han op om et efterfølgende forhold, han havde, som kun foregik online. Dette var samtidig i en periode, hvor han kæmpede med en depression.

»Jeg tror, jeg finder et eller andet håb om, at der også er et andet og et nyt liv,« fortæller han.

Men der var noget, der ikke stemte.

»Langsomt fik det her menneske gjort mig afhængig på en meget, meget syg måde, fordi jeg tror, at jeg var så nem at manipulere. Jeg tror, vi snakker sammen i telefonen hver dag, og hun vil ikke møde mig, fordi hun siger, hun har haft nogle erfaringer.«

Hun skriver godt, hun er intelligent, og hun har humor. Men Chief 1 oplever at blive kastet rundt i forholdet, hvor han nogle gange ikke kan komme i kontakt med kvinden.

»Der sker så mange sindssyge ting. Hun fortæller mig, at hun er læge inde på Rigshospitalet, og en dag hvor jeg prøver at gå derind, er hun der ikke, og hun flipper helt ud over at jeg har forsøgt at opsøge hende.«

Det er først, da Chief 1 har været hos en clairvoyant, som ifølge produceren åbner for han intuition, at det går op for ham, at kvinden, som han tror, han har et forhold med, ikke eksisterer.

»Jeg begynder at ringe rundt og undersøge, om folk kender en læge på Rigshospitalet, der hedder det, og det går langsomt op for mig, at det er en catfish,« siger han.

En catfish er en person, der online har skabt en falsk person.

»Det har jeg aldrig prøvet før, og jeg havde aldrig i mit liv troet, at jeg skulle være så naiv. Hun bliver ved med at nægte, men jeg ligger tilbage med en følelse af: 'Godt, hvem er det så, jeg har været forelsket i, for det er dybest set noget, der ikke har eksisteret.«

Han kalder det for det største, psykopatiske drama, som »fuckede mit hoved helt op«.

Chief 1 kom til sidst ud af sin depression, og på den anden side ventede en fornyet tro på både sig selv og musikken.

»Nogle gange spørger jeg mig selv, hvorfor jeg ventede så længe med solokarrieren. Men samtidig ved jeg godt, at der er en mening med det hele. Ting sker på det tidspunkt, de bør ske – der er en årsag,« har han tidligere fortalt til B.T.

Andre læser også