Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dronningen af dansk pop kan nu fortælle, at hun har fået en håndsrækning af den tidligere chefredektør Poul Madsen for dårlig behandling af hende i Ekstra Bladet.

Det fortæller den biografaktuelle sanger i et opslag på det sociale medie Instagram.

»I morges anerkendte Ekstra-Bladets tidligere chefredaktør Poul Madsen at pressens måde at skrive om mig på, var over grænsen, dengang det var allerværst. Det betyder meget,« lyder det indledningsvist i opslaget.

Medinas nye film 'Medina' følger sangeren gennem hendes karriere, hvor det især er det anstrengte forhold til den danske presse, der er i spil.

Især er det Ekstra Bladet, der bliver kritiseret af Medina, fordi hun mener, de gik for tæt på hende under dækningen af hendes musik og person.

Derfor betyder kommentarerne rigtig meget for 'Kun for mig'-sangeren.

»Det er tegn på, at dét jeg gerne ville ved at sige ja til at medvirke i denne her film og serie er ved at lykkedes. Mit store håb er jo, at få gang i debatten om pressens måde at skrive om kendte mennesker på. Fordi de har magten.«

»Prøv at forestille dig, at det var en arbejdsplads, hvor en chef uge efter uge - år efter år kaldte dig grimme ting - kommenterede dit udseende, spredte løgne om dig. Det ville ingen mennesker jo kunne holde til i længden. Og vi ville som samfund aldrig tillade det.«

I Go' Morgen Danmark fortæller Poul Madsen, at det ikke er hele dækningen af Medina, han fortryder, men kun nogle af de artikler, Ekstra Bladet har skrevet om sangerens udseende.

»Når vi kigger på det her nu, så er det meste for langt ude også over stregen. Det, der kører på udseende, er over grænsen. Men der er to spor. Der er musikken og det private. Der må hun leve med, at nogen ikke synes, hun er så fed, som jeg for eksempel synes,« fortæller den tidligere chefredaktør.

I programmet bliver Poul Madsen spurgt til, om han fortryder dækningen.

»Man skal se tingene i den tid, det er. Medina er så stor en person. Derfor kommer vi så tæt på. I dag er hun ikke så stor. Så derfor er der mere tavshed i dag. Der kan være en enkelt rubrik, der er gået for langt for eksempel med udseende.«

Til B.T. uddyber Poul Madsen, at der ikke er tale om en uforbeholden undskyldning, men en erkendelse af, at nogle overskrifter har været over stregen.

»Der har været noget lorte-rubrikker (overskrifter red.) om udseende, som der ikke skulle have været lavet, men der skal altid være plads til, at man anmelder og skriver om musikken kritisk, uanset hvad kunstneren synes.«

Filmen om Medina kan ses i biografen 3. maj, mens serien om sangerens liv kommer 5. maj.

Andre læser også