For første gang siden sin mands død vendte Celine Dion tirsdag tilbage til scenen i Las Vegas. Fra scenen hyldede hun sin afdøde ægtemand.
For første gang siden sin mands død vendte Celine Dion tirsdag tilbage til scenen i Las Vegas. Fra scenen hyldede hun sin afdøde ægtemand.

Med et sidste kys på kisten sagde Celine Dion i slutningen af januar farvel til sin ægtemand gennem mere end tyve år - René Angélil.

Tidligere var han altid til stede i salen, når den canadiske sangerinde stod på scenen i Las Vegas, hvor hun spiller fast på Caesars Palace. Tirsdag aften måtte hun stå der alene.

Det ændrede dog ikke på, at han altid vil være på scenen sammen med hende i ånden, fortalte hun, mens hun kæmpede med tårerne og for at holde stemmen under kontrol, da hun for første gang siden sin Renés død igen stod på scenen i Las Vegas og hyldede ham.

Læs også: Celine Dion kyssede sin mand et sidste farvel: 'Alt skal nok blive godt'

»Gennem hele mit liv har jeg kun haft øje for min mand, der sad derude nat efter nat,« sagde hun fra scenen, mens hun kiggede ud på publikum.

»Folk troede, at jeg kiggede på ham, men det behøvede jeg ikke. For hver gang, jeg lukkede mine øjne, kunne jeg mærke René på scenen med mig. Om han sad på sin plads lige dér, på balkonen, var backstage eller hjemme med børnene, var han altid på scenen sammen med mig. Og det vil intet nogensinde ændre på,« tilføjede hun.

Artiklen fortsætter under videoen.

celine tårer

'Han er endnu mere til stede nu'

Sidste år kom det frem, at René Angélils halskræft igen var brudt ud, efter han to gange tidligere var blevet opereret for det. Tredje gang viste den sig at være terminal. Der var ikke længere noget at stille op.

Han blev 73 år.

René Angélil arbejdede som manager og mentor for 47-årige Celine Dion, som han mødte første gang i 1980. Dengang var hun blot 12 år, han var 38. Syv år senere fandt de sammen som par, og i 1994 sagde de 'ja' til hinanden i kirken.

Celine dion

Det har derfor ikke været nemt for Celine Dion at miste den mand, hun har kendt næsten hele sit liv.

»Jeg stolede så meget på ham, at jeg aldrig rigtig behøvede bekymre mig om noget. Nu, tror jeg, er der kun en naturlig impuls til hele tiden at stille spørgsmåltegn. 'Tør du lade børnene lege med disse legesager? Er denne sang for hurtigt? Er denne sang for langsom? Snakker jeg for meget?« sagde hun fra scenen og fortsatte:

»Der er ret fantastisk, at selvom han ikke længere fysisk er hos mig, er han endnu mere til stede nu.«

Artiklen fortsætter under billedet.

Celine Dion tager afsked med sin ægtemand.

Vil altid være et

Fra scenen roste Celine Dion også sin mand for hans kærlige og respektfulde væsen.

»Han fik mig altid til at føle som om, vi var på vores første date. Vi var et, og intet er ændret. Vi vil altid være et,« fortalte hun.

PEOPLE-DION/

Parret nåede at få tre børn sammen - 14-årige René-Charles og de fem-årige tvillinger Nelson og Eddy.

René Angélil sov ind om morgenen i parrets hjem den 14. januar omgivet af sin familie.

Du kan se de første 20 minutter af koncerten og af Celine Dions hyldest til René Angélil på hendes hjemmeside HER.

Arkivfoto af Celine Dion og René Angélil.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.