Lyt til artiklen

I december 2013 oplyste den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel, at han og konen, Bente, gik fra hinanden efter 31 års samvær.

Parrets datter, Cecilie, fortæller, hvordan det var at stå på sidelinjen, og hvad hun har lært af de umiddelbart ulykkelige omstændigheder.

»Det har været sindssygt hårdt, men sådan er skilsmisser jo,« siger 28-årige Cecilie Schmeichel om forældrenes brud.

»Min bror bor jo i England og har ikke kunnet mærke det på samme måde. Ikke at jeg har taget alt slæbet, men jeg har taget meget af det og lært meget af det.«

Hun og ægtemanden, Joakim, har dog kunnet bruge det positivt, og de har lært af det forhenværende Schmeichel-pars skilsmisse såvel som Joakims egne forældres skilsmisse.

Her ses Cecilie Schmeichel med familie i 1996.
Her ses Cecilie Schmeichel med familie i 1996. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Vis mere

»Min mand og jeg har brugt meget tid på at snakke om det. Hvad er det for nogle situationer, vi ikke skal ud i og være gode til at italesætte, og hvad vi skal gøre bedre som par,« siger hun.

Eksempelvis peger hun på, hvor vigtigt det er at huske at være et par og få noget alenetid, så det hele ikke går op i bleer, børneinstitutioner og madlavning.

Cecilie Schmeichel har arvet sin fars no-nonsense-tilgang fra fodboldbanen. Hun foretrækker i hvert fald at sige tingene, som de er – råt for usødet.

Samme tilgang har hun haft over for sine forældre.

Cecilie Schmeichel fortæller, hvordan det var at vokse op som Peter Schmeichels datter.
Cecilie Schmeichel fortæller, hvordan det var at vokse op som Peter Schmeichels datter. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Jeg italesætter det, jeg har af meninger over for min mor og far, og det kan være svært for dem at høre nogle gange. Jeg gider ikke at pakke tingene ind og have, at nogen snakker bag ens ryg. Sig det, som det er, arbejd med det, og kom videre,« lyder mottoet fra hende.

Når det så er sagt, så roser hun begge sine forældre for at være fremragende bedsteforældre for Noah og Sofie på fire og et år.

»Der kan godt gå flere uger, før jeg ser min far, men når han er der, så er han på. Det er meget dejligt, og så har han en mission om, at Sofie og han skal være gode venner. Hun er lidt forsigtig over for ham. Men vi var ude at bowle for noget tid siden – der fik han lov til at danse og holde hende,« siger hun.

»Min mor er en fantastisk mormor. Jeg kan altid ringe til hende, hvis jeg har brug for hjælp. Det samme gælder min svigermor og min mands moster. De har alle været fuldstændig eksemplariske.«