Den danske tv-vært Cecilie Hother lider af sygdommen PCO, der betyder, at hun blandt andet har kæmpet med skægvækst i ansigtet i mange år.

I flere år startede Cecilie Hother dagen med at barbere sig selv - i ansigtet.

Hun står nu frem i et interview med Alt for damerne, hvor tv-værten taler ud om, hvordan det er at leve med den sygdommen PCO (Polycystisk ovariesyndrom), der øger mængden af mandligt kønshormon. Det betyder blandt andet, at hun har tydelig skægvækst, hvis hun ikke fjerner det.

Det har tidligere både været flovt og stigmatiserende for hende:

»Der er så meget symbolværdi i den der lille skraber. Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er o.k., men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert. Jeg vendte ryggen til spejlet og stod i hjørnet på badeværelset. Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år,« siger hun til damebladet.

Lider du af PCO, og har du lyst til at dele din historie med BT, så send en e-mail til bopo@bt.dk.

Hun var kun 13 år, da hun lagde mærke til de første, mørke ansigtshår. Da Cecilie Hother var i 20'erne viste en blodprøve, at hun havde sygdommen. Den populære tv-vært har brugt op mod 100.000 kroner på behandlinger for ansigtsbehåringen, og der var ikke meget hjælp at hente hos det danske sundhedsvæsen, hvis man skal tro Hother.

Det var først for omkring seks år siden, at Cecilie Hother fandt en mere effektiv metode at fjerne skægget på - end med en skraber. På en privatklinik fik hun laserbehandling. Metoden er angiveligt så effektiv, at hun kan have lange skægfri perioder.

Det har fået Hother til at åbne klinikken CeriX sammen med sygeplejersken Rie Jensen, hvor hun håber, at kvinder med samme problem vil tage hen for at få hjælpe. Det er også en af grundene til, at hun nu vælger at tale ud. For som hun selv siger, så er det den eneste måde at bryde tabuet på.