»Jeg blev vred, da jeg så forsiden, fordi der stod, at jeg havde brudt reglerne. Det passer ikke, for der var ingen regler på det tidspunkt.«

Sådan siger TV 2-vært Cecilie Beck i det seneste afsnit af 'Portrætalbum' på Radio4.

Forsiden, hun taler om, var Ekstra Bladets, som skrev om, at hun havde haft en seksuel relation til en af tv-stationens fotografelever. En historie, der kom, mens den meget omtalte dokumentar 'Metoo: Sexisme bag skærmen' rullede.

»Der var nogle journalistiske ting, hvor jeg ved, de handlede mod bedrevidende. Det blev jeg sgu vred over,« forklarer Cecilie Beck.

Historien affødte også grimme beskeder til tv-værten, som hun indrømmer gjorde hende ked af det. Samtidig fik hun dog også tusindvis af tilkendegivelser fra folk, som godt kunne se, at der hverken var Metoo eller sexisme involveret i relationen mellem Cecilie Beck og fotografeleven.

Til Journalisten kunne fotoeleven da også fortælle, at der aldrig havde fundet nogen krænkelse sted mellem de to.

»Der kommer på intet tidspunkt til at være en situation i mit liv, hvor jeg kommer til at kigge tilbage på det her og tænke, at jeg følte mig tvunget eller krænket eller noget som helst. Jeg er et voksent menneske, som godt kan tage ansvar for mine handlinger og udmærket godt ved, hvornår jeg bliver krænket,« forklarede han.

Cecilie Beck fortæller, at hun stillede op i alle de medier, der henvendte sig, for at forklare sin side af side.

Det var det, som hun i 'Portrætalbum' kalder for en instinktiv reaktion.

»Jeg gider ikke gemme mig. Også hvis man ikke har noget at skjule, og det synes jeg ikke, jeg havde i den her sag. Selvom der er aspekter, der godt kan diskuteres og være med til at nuancere hele den her debat. Så må man sgu stille op for sig selv. Nu er jeg heldigvis retorisk stærk. Det gør det nemmere, at jeg kender gamet,« siger hun.

»Så længe der er tale om samtykke og ingen magtmisbrug, så synes jeg godt folk kan have sex med hinanden på arbejdspladser. Jeg havde en uformel magt, jeg ikke havde gjort mig klart på det tidspunkt, men det er jeg med på at snakke om og diskutere.«