Klovn-bagmanden køber kompagnon ud og skaber millionoverskud.

Komikeren Casper Christensen har formået at skabe sig et mindre medie-imperie på satire, tv og filmproduktion. Så godt, at den sjove mand efter seneste regnskab griner hele vejen til banken.

Endnu engang skaber han millionoverskud i sit selskab Douglas Entertainment, hvor nye tal viser et driftsresultat på 10,2 millioner og et overskud på 1,1 millioner kroner efter skat i 2011.

- Det er da skønt, at det går så godt. Som den kreative direktør er det jo ikke noget, jeg går så meget op i, men som ejer af selskabet, er jeg naturligvis glad, siger Casper Christensen til bt.dk

I modsætning til 2010 har han denne gang valgt at trække et udbytte på 1,9 millioner kroner ud af selskabet - dertil kommer et ukendt beløb, som ikke kan læses af regnskabet, som han og hans partner hæver i løn.

Alligevel er det lykkedes at skabe et overskud, der er næsten en halv million større end sidste regnskab. Samtidig er egenkapitalen mere end fordoblet fra 921.602 kroner i 2010 til lidt 2.027.650 kroner i 2011.

- Det resultatet af en ny ledelse og strukturændringer. Jeg har bl.a. købt min kompagnon ud og blevet eneejer, men til gengæld fået en administrerende direktør. Den slags ændringer er aldrig behagelige, men i vores branchen mødes man altid igen. Og der er 'no hard feelings', siger han og afviser, at der har været regulære fyringer.

- Vi kontrakt-ansætter primært folk til de forskellige projekter, men det gør det jo også lettere for os at styre. Og resultatet viser også, vi har fået de rigtige folk ansat, siger han.

Douglas Entertainment blev dannet i januar 2010. Casper Christensen sidder i stolen som kreativ direktør, mens Jesper Zartov sidder som administrerende direktør, efter at medstifter og partner Sussan Treshow blev købt ud af selskabet i slutningen af sidste år.

- Det er fint med en administrerende direktør, som kan nå at forberede mig på 'omfanget af ulykken', inden jeg går ud og laver den. Selvom jeg jo nok gør det alligevel, hvis jeg har sat mig for det, siger han.

Sidste år lød overskuddet på lidt under 800.000 kroner og intet udbytte, men i år har komikeren altså valgt at belønne sig selv og sin adm. direktør.

Udover Douglas Entertainment har Casper Christensen også selskabet Babyrhum, og her har han vendt sidste års underskud til et overskud på lidt over tre millioner kroner. Også her er, er egenkapitalen fordoblet - fra tre til seks millioner. Dog nøjes han med at trække 50.000 ud af selskabet.

- Det der med udbytte har jeg ikke helt styr på. Men det har kostet både at købe min kompagnon ud og flytte til en ny adresse, forklarer komikeren, der netop er på vej til sin revisor.

- Det er ikke sådan, at jeg er helt blank, hvad angår penge. Men gudskelov har jeg folk som ham, der har mere styr på det end mig, griner han.

Selskabet producerer blandt andet TV2-programmerne Live Fra Bremen og Den Blinde Vinkel samt websitet Funny Haha.

- Vi har formået at få nogle gode kontrakter i hus på blandt andet Live fra Bremen, Den blinde Vinkel, Andreas Bo-show og Danish Dynamite, lyder forklaringen om de pæne tal på bundlinjen.