Dybt tragisk - men Tæskeholdet kunne have gjort det samme.

Tidligere radiovært og særdeles nuværende komiker, Casper Christensen, advarer mod at dæmonisere de to australske radioværter Michael Christian og Mel Greigs.

Sygeplejersken Jacintha Saldana blev verdenskendt på en tragisk baggrund. Bare to dage efter de to australske radioværter Michael Christian og Mel Greigs royale telefonfis begik hun efter al sandsynlighed selvmord.

Saldana lod sig fuppe af radioværterne og stillede dem om til den gravide Kate, hertuginden af Cambridges stue. Siden har den australske radiostation lukket morgenprogrammet.

- Det er dybt tragisk for sygeplejersken. Det er altid tragisk, når mennesker tager deres eget liv. Men jeg er også nødt til at sige, at når mennesker tager deres eget liv, ligger der altid noget dybere bag. Det er noget, der ligget under overfladen i længere tid. En personlig tragedie. Psykisk sygdom. Jeg har meget svært ved at forestille mig, at episoden med radioværterne alene er skyld i sygeplejerskens selvmord, siger Casper Christensen til bt.dk.

Efter hans mening har medierne kørt historien op i et leje, hvor den ikke hører hjemme. Han frygter, at der nu bliver indført selvcensur på radiostationer verden over.

- Telefonfis er en del af det af det at lave morgenradio verden over. Det handler i de langt de fleste tilfælde om at fremkalde en harmløs, komisk situation, som er mest pinlig for værterne selv, siger Christensen.

- Vi kunne sagtens have fundet på at gøre det med Tæskeholdet, hvis man forestillede sig at Mary var gravid og lå på Riget. Måske havde en af os forsøgt at fordreje stemmen for at lyde som en af de royale. Medierne har puttet de royale op på en piedestal, som gør det stort set er umuligt at lave grin med dem. Det er synd, for selvfølgelig kan ligeså godt lave comedy på royale som på alt muligt andet, tilføjer den danske stand-up komiker med meget mere.

Han advarer mod, at sagen nu fører til selvcensur blandt alverdens radioværter.

- Når jeg tænker på, hvad både den danske, og måske især den engelske presse gør for at skaffe intimiderende informationer om kongefamilierne, synes jeg det sætter de australske værters telefonfis i perspektiv. Modsat pressen gjorde de det ikke ondt forsæt om at fremskaffe hemmelige oplysninger, som tilhører privatlivets fred, siger Christensen, og slutter:

- Medierne går nogle gange i selvsving. Jeg kommer til at tænke på dengang, hvor Dungeons And Dragons-spillet kom frem. Mange mente, at spillet skulle forbydes, fordi det førte selvmord. I dag kan alle se, at det var latterligt.