Danmarkshistoriens største medieskandale.

Den beskrivelse er flittigt blevet brugt, når det kommer til Nets-skandalen, hvor en lang række kendte i årevis blev overvåget af Se og Hør.

En af de kendte, der fik lækket personlige kreditkortoplysninger til ugebladet, er Casper Christensen, som netop nu er aktuel med sin nye bog 'Casper', der lige er kommet på gaden.

I bogen løfter han sløret for, hvad det havde af betydning for hans liv at blive ulovligt overvåget.

Han beskriver for eksempel en episode, hvor han lige var landet i Los Angeles, da Se og Hør sendte ham en sms og spurgte, hvorfor han var i USA.

»Ingen vidste, at jeg var taget derover, og jeg blev paranoid,« siger han og fortsætter:

»En eller anden havde sladret. Var det ham, jeg sad ved siden af i flyveren? Og skulle jeg tage konsekvensen og sørge for ikke længere at sidde sammen med almindelige mennesker? De sladrede jo åbenbart.«

Paranoiaen blev så voldsom for den i dag 52-årige komiker, at han begyndte at mistænke sine egne venner for at sladre til ugebladet.

Casper Christensens paranoia blev så voldsom, at han begyndte at mistænke selv sin gode ven, komikeren Lars Hjortshøj.
Casper Christensens paranoia blev så voldsom, at han begyndte at mistænke selv sin gode ven, komikeren Lars Hjortshøj. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Tjente Lars Hjortshøj lige 5.000 kroner på at ringe til dem? Jeg begyndte at isolere mig og stolede mindre og mindre på andre,« siger han i bogen.

Her fortæller han også, at han er frustreret over, at han og de andre ofre aldrig har fået erstatning for overvågningen.

Offentligheden fik kendskab til den systematiske overvågning, da den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen udgav bogen 'Livet, det forbandede', der i en blanding af fiktion og virkelighed beskrev dagligdagen på det fiktive ugeblad 'Set og Hørt'.

I bogen beskrev han, hvordan ugebladet fik sine ulovlige kreditkortinformationer gennem en 'tys-tys'-kilde, som senere blevet identificeret som værende Peter Bo Henriksen, der på daværende tidspunkt arbejdede hos IBM, som løste opgaver for Nets.

Se og Hør fik blandt andet informationer fra 'tys-tys'-kilden, som medførte, at de kunne skrive historien om prins Joachims og prinsesse Maries bryllupsrejse til Canada, og de afslørede blandt andet også, at det daværende kærestepar Line Baun Danielsen og politiker Morten Helveg Petersen tog på en rejse sammen.

Under retssagen kom det frem, at der i alt blev hacket 906 oplysninger om kreditkorttransaktioner i perioden 24. juni 2008 til 31. december 2011.

I en tilståelsessag i 2016 modtog bladhuset Aller Media en bøde på 10 millioner kroner.

Sagen medførte desuden, at to tidligere Se og Hør-chefredaktører – henholdsvis Henrik Qvortrup og Kim Henningsen – blev idømt fængselsdomme.

Førstnævnte blev idømt et års betinget fængsel samt tre måneders ubetinget fængsel, mens sidstnævnte blev idømt et års betinget fængsel.

Derudover blev journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Denager Kopping idømt hver fire måneders betinget fængsel, mens den tidligere nyhedschef Lise Bondesen og den tidligere redaktionschef Kim Bretov Jakobsen hver blev idømt seks måneders betinget fængsel

Endelig blev 'tys-tys kilden', Peter Bo Henriksen, idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel.