Lyt til artiklen

Bubber selv undrer sig over TV2s beslutning.

- Hvad skete der lige der? Jeg har prøvet at blive fyret mange gange, men jeg har kæmpet mig op hele tiden. Jeg har ikke fået noget forærende, sådan som mange måske tror. Der er ikke noget mere forkert, understreger Bubber, der har været vært i TV2 siden 1990, og i en periode selv har været chef som børne- og ungdomsredaktør.

Den stilling blev han fyret fra efter at have skrevet en artikel i en reklameavis for Jensens Bøfhus.

Siden 2009 har han været ansat som vært og ideudvikler i tv-produktionsselskabet Eyeworks og lavet over 80 programmer med ’Danmark – ifølge Bubber’.

’Jeg er en vare på hylden’

- Så jeg er ikke fyret fra mit job, men jeg er afhængig af, at det, jeg laver, skal have en køber. Jeg er en vare på hylden ligesom alle andre, og TV2 er kunden, og de bestemmer, hvad de vil købe. Længere er den ikke.

Men det gør hverken mig eller mine programmer dårligere, understreger Bubber, der havde planer om at lave en ’Verden - ifølge Bubber’, der skulle tage ham udenfor landets grænser.

- Jeg går ikke på kompromis med det, jeg laver. Det handler om at følge en ide til dørs og kæmpe for den. Jeg synes da også, det er federe at arbejde sammen med nogle, der synes, at det, man laver, er i orden, siger Bubber.

- Han går ind i sit 49. år i dag og ser efter eget udsagn glad og fortrøstningsfuldt på fremtiden:

- Jeg elsker at lave tv og kan bedst lide at lave det ægte og ikke konstruerede.

Hvis du ikke har en historie, der er interessant, er det fuldstændig ligegyldigt.

Jeg er ikke færdig med at fortælle historier.

Jeg er altid gået efter at gøre folk klogere på den menneskelige måde, selv om det betragtes som knap så fint. Jeg står for det, man får.

Kun succeser

Det er anden gang, Lotte Lindegaard lukker et program med Bubber som vært. Det skete også i 2005, hvor Lotte Lindegaard som ny børne- og ungdomsredaktør på TV2 lukkede ’Snurre Snups Søndagsklub’, der blev set hver søndag morgen af 200.000 børn.

Føler du, at beslutningen har noget med dig som vært at gøre?

- Det har jeg svært ved at forestille mig. Det vil være både uprofessionelt og inkompetent. Jeg har kun lavet succeser i de 25 år, jeg har arbejdet for TV2.