Rigmanden Karsten Ree har fået sin brud, Janni Mathorne Christensen, til at skrive under på et papir, der gør hende arveløs. Det fremgår af en ægtepagt, som BT er i besiddelse af.

Milliardæren Karsten Ree er i dag blevet gift på Rudersdal Rådhus med sin forlovede, Janni Mathorne Christensen, oplyser Se & Hør. Men selvom Janni fra i dag kan kalde sig milliardær-kone, er hun på papiret stadig lige så fattig, som før ægteskabet.

For otte dage siden indgik Karsten Ree og Janni Mathorne Christensen en ægtepagt, der sikrer parterne 'fuldstændigt særeje'. Det betyder, at den barmfagre babe fra Oddset-reklamerne ikke får del i Karsten Rees formue, hvis de bliver skilt eller separeret. Og selvom ægtepagten er indgået 1. april, er der næppe tale om en aprilsnar, eftersom dokumentet er tinglyst ved Tinglysningsretten i Hobro.

LÆS OGSÅ

Af ægtepagten fremgår det, at 44-årige Janni Mathorne Christensen ikke arver så meget som en bordskåner efter Karsten Ree, hvis den 69-årige mangemillionæren skulle afgå ved døden før hende.

»Når en af os dør, skal den førsteafdødes fuldstændige særeje skiftes straks og deles efter reglerne i arveloven, suppleret med førsteafdødes eventuelle testamente og øvrige aftaler med videre angående arven. Det bemærkes, at vi forud for ægteskabet har underskrevet en arveafkaldserklæring, hvorefter Janni har givet afkald på al arv mv. efter Karsten,« hedder det i ægtepagten.

Spørgsmålet om, hvad der skal ske i tilfælde af dødsfald, er blevet uhyggeligt nærværende for parret, efter det i går kom det frem, at Karsten Ree har fået konstateret blærekræft. Ifølge Janni Christensen har kræften ikke spredt sig, og der er lige nu intet fremme som tyder på, at kræften skulle være dødelig. Til BT har Ree fortalt, at hans sygdom ikke ændrede på gifteplanerne med Janni, som han har dannet par med i halvandet år.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Karsten Rees beslutning om at slå pjalterne sammen med Oddset-baben er blevet mødt med stor skepsis i dele af rigmandens omgangskreds, fordi Janni Mathorne Christensen har en dom for at franarre en ældre, syg mand hans formue.

LÆS OGSÅ

18. december 2013 blev Janni Mathorne Christensen idømt et år og tre måneders fængsel  for  - sammen med sin far - at have lænset en ældre, velhavende, men syg mand for en million kroner. Uden hans vidende havde de solgt hans bil og brugt hans kreditkort, ligesom de også forsøgte at sælge hans hus og score gevinsten på 2,4 millioner.

Karsten Ree mødte op ved domsafsigelsen for at støtte sin kæreste, og han fortalte ved den lejlighed BT, at han ikke opfatter hende som en 'gold-digger'. At dømme efter ægtepagten, er der da heller ikke meget guld at hente i Janni Mathorne Christensens ægteskab med den 69. rigeste dansker.

Karsten Ree blev milliardær, da han solgte sig livsværk, Den Blå Avis. Siden har han haft flere uheldige investeringer i blandt andet Amagerbanken og Cimber Sterling, men han har også haft heldige investeringer ,og i dag er hans formue på omkring 1,3 milliarder kroner.

Foto: Torkil Adsersen
Vis mere

I oktober gennemførte Karsten Ree en omfattende omlægning af sine selskaber, så de blev delt op i tre selskaber: Karsten Ree Holding A, B og C. Rigmandens fire voksne børn har fået plads i Karsten Ree Holding B. Karsten Ree Holding A indeholder alt det, der ifølge rigmanden er svært at tjene penge på. Herunder Ebeltoft Safaripark, Karen Blixen Camp i Kenya og hans golfbane Ree Golf i Helsinge. Karsten Ree Holding C bliver rigmandens eget.

Omlægningen sikrer, at Karsten Rees fire voksne børn arver de profitgivende dele af hans forretningsimperium, men det var en bekostelig affære:

»Det har edderperkeme været dyrt. Det er til at brække sig over,« sagde Karsten Ree til Børsen i 2014.

Milliardærbrylluppet er blevet afholdt i al hemmelighed på Rudersdal Rådhus og er kommet bag på pressen, der ellers følger parret intenst.