Det er ikke nemt at være pårørende til en person med demens. Sådan lyder det fra 'Die Hard'-skuespilleren Bruce Willis kone.

Siden hendes mand fik konstateret demens, har Emma Willis kæmpet for at holde gejsten oppe. Og selv om det er svært, så har hun dog et godt råd.

Ifølge Emma Willis er det vigtigt som pårørende at gøre noget godt for sig selv, hvis man skal være noget for andre.

Det fortæller hun i en rørende besked på sin Instagram-profil, hvor hun fortæller, at hun netop har været ude at vandre. 

Bruce Willis lider af demens.
Bruce Willis lider af demens. Foto: Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg ved, at det ser ud som, om at jeg lever mit bedste liv, men jeg skal gøre en virkelig stor indsats for h0ver dag at kunne leve det bedste liv, jeg kan,« fortæller hun og tilføjer, at hun kæmper for at holde sammen på hverdagen for familien, der også består af parrets to døtre, 11-årige Mabel og 9-årige Evelyn.

»Det skal ikke forstås som, at jeg har det godt. For det har jeg ikke. Jeg har det ikke godt. Men jeg skal se fremad for min egen skyld og min families skyld, for igen, hvis vi ikke passer på os selv, så kan vi ikke passe på dem, som vi elsker, « siger hun.

For at hjælpe med at holde modet oppe, forsøger Emma Willis at finde noget smukt at se på hver dag. Og derfor har hun også bedt sine følgere om sende hende billeder af noget smukt, hvilket mange har gjort.

'Jeres billeder, støttende ord og kærlighed til mig og min familie kunne mærkes. Ærligt, tak. Det hjælper,' skriver Emma Willis i samme opslag.

Bruce Willis og Emma Willis har to døtre.
Bruce Willis og Emma Willis har to døtre. Foto: Ndz/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Emma Willis, der er model, blev gift med Bruce Willis i 2009. Bruce Willis var tidligere gift med skuespillerinden Demi Moore, med hvem han har tre voksne døtre.

Tilbage i februar annoncerede Bruce Willis familie, at den dengang 67-årige skuespiller var blevet diagnosticeret med demens. Han led i forvejen af afasi, der gør, at man får problemer med at udtrykke sig gennem tale.

Familien meddelte dengang, at de var lettede over at have fået demens-diagnosen. Samtidig meddelte familien, at de håber, at der i fremtiden kan findes en kur mod demens.

Bruce Willis er blandt andet kendt for at have medvirket i Die Hard-filmene, Armageddon og Pulp Fiction. Han har desuden vundet en Golden Globe samt to Emmys.

Som følge af sine diagnoser er Bruce Willis stoppet som skuespiller.