Okay: Fem unge mennesker er blevet kidnappet, smittet med pest og sat på en kapret og forladt båd - undskyld Saga, et skib - der er grundstødt mod Øresundsbroen. Tre af dem er døde.

En venstreorienteret øko-terrorbevægelse med en ræv, en gris, en rotte og en kanin i jakkesæt har påtaget sig skylden. De har også allerede dræbt en yderligere række folk med forgiftet frugt, tigerrejer og oksekød, og vi er kun lige gået ombord på ’Broen II’.

Gav første afsnit af den dansk-svenske søndagskrimi sig god tid til at sætte handlingen igang, så havde afsnit to travlt. For travlt. De danske krimierserier lever på deres dystre, melankolske stemning og deres gode karakterer.

Vi har endnu til gode at se en serie, hvor plottet i sig selv står knivskarpt gennem ti afsnit. Det kan selvfølgelig stadig komme i ’Broen II’, men lige nu ser den ud til at begå samme fejl som ’Forbrydelsen II’, der dyngede sin historie til med mord og mystik for at gøre den endnu mere spændende end forgængeren. Og som endte med flere løse tråde end et ryatæppe.

Det hektiske overbudstempo gjorde i hvert fald ikke noget godt for ’Broen’s troværdighed eller for Martin og Saga, der kom til at halse efter begivenhederne. Flere mord gør ikke i sig selv historien mere spændende, slet ikke når der jappes igennem dem med samme pointe.

Og i skyndingen blev de fire terror-aktivister reduceret til skuffende klicheer. To af dem er brovtende beruset af deres egen magt, og de to andre har allerede fået kolde fødder. Alle fire er de nogle unge ungdomslømler, der har gabt over mere end de kan magte.

Men samtidig er de i stand til at stjæle pestbakterier, kreere dødelige gifte, bygge bomber og gå virale på internettet. Nu har de så endda 20.000 liter benzin at smide yderligere på bålet, så alt kan virkelig ske.

Men lad os håbe, serien finder brandslukkeren frem, gearer farten ned og sætter Martin og Saga lidt mere i spil. Fortsætter den i det her opskruede leje, vil der ikke være mange tilbage at dræbe i Øresundsregionen om otte uger. Og endnu færre til at se på.

Broen II (2:10), DR1