Britt Bendixen er død efter kort tids sygdom. Det 81-årige danseikon sov stille ind lørdag morgen.

Det bekræfter hendes mangeårige veninde, tv-producer Piv Bernth over for B.T.

»Mange vil savne Britt med det lyse sind og den fordomsfrie tilgang til verden. For familien og de nærmeste venner er det et stort tab, der vil tage tid at forstå,« lyder det i en meddelelse på familiens vegne.

»Vi beder om ro og har ikke yderligere kommentarer.«

Britt Bendixen var kendt i den brede offentlighed som mangeårig dommer i TV 2-dansekonkurrencen 'Vild med dans', hvor hun stoppede tilbage i 2021.

Sæsonen forinden skulle da have været hendes sidste, men ganske overraskende gjorde hun comeback i programmet.

»Jeg havde også regnet med, at sidste sæson blev min sidste. For jeg synes, jeg var lidt træt. Men så ringede TV 2 til mig her for tre-fire-fem måneder siden og sagde: 'Britt, vi vil så gerne have dig med igen',« forklarede dommeren da til B.T.

»Og ved du hvad, så bliver man smigret, og jeg hørte mig selv sige ja. Og jeg tror også på en eller anden måde, at jeg er en gevinst for programmet.«

Britt Bendixen havde planlagt at stoppe som dommer i 'Vild med dans' efter 2019-sæsonen, men her endte hun grundet en stor bypassoperation med slet ikke at være med.

Det var den eneste sæson, som den erfarne dommer missede.

»Der er nogle ting, jeg er blevet bedt om, som jeg sikkert siger ja til – en lille bagatel på noget tv – og så er jeg ude og holde foredrag i ny og næ, og jeg har jo undervist hele livet, så det er sjovt at lære noget selv. Så jeg har gået lidt til spansk, og så er jeg begyndt at lære bridge,« sagde hun i forbindelse med sin nyfundne tilværelse som »pensionist« i slutningen af året efter 2021-sæsonen.

Britt Bendixen fyldte 81 år i januar. Nu er hun gået bort efter kort tids sygdom.
Britt Bendixen fyldte 81 år i januar. Nu er hun gået bort efter kort tids sygdom. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Nu er Britt Bendixen gået bort efter kort tids sygdom.

Da hun fyldte 80 år, sagde hun til Berlingske, at det ikke skulle være nemt at »slippe af med« hende.

»Selvfølgelig er det lidt ærgerligt, at min mor var 84, da hun blev syg og døde. Min mormor døde også som 84-årig. Det kan jo ikke fritage mig fra tanken om, at: Hov, om fire år er du selv 84. Men fire år for mig er alt for lidt. Jeg skal leve meget længere. Det er selvfølgelig ikke noget, man selv bestemmer, det ved jeg godt, men jeg har tænkt, at det ikke skal være så let og ligetil at slippe af med mig. Jeg har sådan et godt liv.«

Britt Bendixen var koreograf, danselærer og instruktør, foruden 'Vild med dans'-dommer.

Britt Bendixen efterlader sig sin 50-årige søn Niclas Bendixen, som hun fik med den afdøde koreograf Gene Nettles.

Sønnen gav hende desuden barnebarnet Axel, som han har med skuespiller Trine Dyrholm.

Privat dannede hun gennem mere end 20 år par med den 62-årige IT-projektleder Marianne Nyboe, som hun boede med ved Buresø i Slangerup.