Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Britney Spears snakker ikke længere bare.

Den 40-årige popstjerne har tidligere udtalt, at hun mener, hendes familie skal lide juridiske konsekvenser efter det værgeskab, hun i 13 år var underlagt af sin far, der dermed havde kontrollen over hendes økonomi og liv generelt.

Men nu har Britney Spears sendt sin nye advokat, Mathew Rosengart, efter sin ti år yngre lillesøster, skuespilleren Jamie Lynn Spears – og faren Jamie Spears får også en kommentar med på vejen.

Det skriver Fox News og Page Six, der har anskaffet det brev, advokaten har sendt, der skal få lillesøsteren til at stoppe med at sværte Britneys navn til i forbindelse med sin nye bog, der blandt andet handler om, hvordan det har været at vokse op i skyggen af popstjernen.

»Hvis du undlader at stoppe eller æreskrænker hende, vil Britney være nødsaget til at overveje og tage alle passende juridiske skridt,« står der i skrivelsen fra advokaten.

Matthew Rosengart blev advokat for Britney Spears undervejs i retssagen om hendes formynderskab. Her taler han til pressen og de mange fremmødte Britney-fans efter et retsmøde i Los Angeles i september 2021, kort før formynderskabet blev ophævet.
Matthew Rosengart blev advokat for Britney Spears undervejs i retssagen om hendes formynderskab. Her taler han til pressen og de mange fremmødte Britney-fans efter et retsmøde i Los Angeles i september 2021, kort før formynderskabet blev ophævet. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Dermed kan Jamie Lynn Spears altså risikere et søgsmål, hvis hun i den igangværende promovering af sin nyudgivede bog 'Things I Should Have Said' taler »nedsættende« om sin famøse storesøster.

»Vi skriver med tøven, for det sidste Britney vil er, at skabe mere opmærksomhed omkring din dårligt timede bog og dens vildledende og uhyrlige beskyldninger om hende,« skriver Matthew Rosengart videre og kalder beskyldningerne »potentielt ulovlige«.

Jamie Lynn Spears har da også allerede omtalt Britney Spears i mindre flatterende vendinger undervejs i sin bogturné.

Ikke mindst da hun i et interview med tv-stationen ABC for nylig fortalte, at hendes ti år ældre søster engang låste hende inde og viftede med en kniv foran hende. En beskyldning, som Britney Spears hurtigt kaldte for »tossede løgne« – og søsteren for »afskum«.

Og nu har Britney Spears altså taget sat sin advokat i sving for at få den slags stoppet.

Britney Spears og Jamie Lynn Spears på scenen til Teen Choice Awards i 2002.
Britney Spears og Jamie Lynn Spears på scenen til Teen Choice Awards i 2002. Foto: FRED PROUSER
Vis mere

I brevet fra advokaten får de stridende søstres far Jamie Spears også et par mindre pæne ord med på vejen.

»Du af alle mennesker kender til misbruget og den uretfærdighed, Britney måtte udstå under værgemålet, efter først at være vokset op med en destruktiv, alkoholiseret far,« skriver Matthew Rosengart til Jamie Lynn Spears.

»Britney vil ikke længere lade sig mobbe af sin far eller nogen andre.«

Matthew Rosengart noterer yderligere – som Britney Spears tidligere har anklaget sin familie for – at hensigten kun kan være fortsat at tjene penge på popstjernen.

Britney Spears har ved flere lejligheder rost Matthew Rosengart, som blev hendes nye advokat undervejs i retssagen om at ophæve formynderskabet.

Kort efter hans tilstedekomst blev sagen nemlig afsluttet, og Britney endte efter 13 år med værge som en selvstændig kvinde.