Under Det internationale Melodi Grand Prix i 1981 mødte sangerinden Debbie Cameron og Tommy Seebach stor modstand under showet.

Først nu afslører Cameron, at det på forhånd var arrangeret at Storbritanniens Bucks Fizz, ifølge BBC, skulle vinde med 'Making Your Mind Up'.

Alting sejlede, da Cameron og Seebach mødte op i Irland foråret 1981med den danske vindermelodi 'Krøller eller ej' i bagagen.

Lydforholdene var konsekvent elendige, når favoritlandene Danmark, Vesttyskland og Israel gik på scenen under prøverne. Allerede dengang for snart 30 år siden antydede DR, at der var tale om bevidst chikane.

Nu fortæller Debbie Cameron i 'Tommy - en biografi', der udkommer i dag, at der rent faktisk var tale om aftalt spil.
 
- Da jeg tjekkede ud fra hotellet, kom en mand hen til mig og spurgte, om jeg havde tid til at drikke en kop kaffe med ham, fortæller hun.

Tager store risici

- Jeg er en mand, der tager store risici. Og ved at fortælle dig det her, løber jeg en kæmpe risiko, fortalte han Debbie Cameron.

- Du fortjener at vide, hvad jeg ved, sagde manden, der nu afslørede over for Debbie, at han havde en chefstilling hos BBC. Han fortsatte:

- Af politiske årsager har det i lang, lang tid i forvejen været aftalt, at England skulle vinde Grand Prix’et. Jeg stod i kontrolrummet og var vidne til, at alle de lande, der havde en chance for at vinde over gruppen Bucks Fizz, blev saboteret af teknikerne, og to af de lande, hvor jeg så, at det skete, var under Danmarks og Israels sang.

Har holdt mund i 29 år

Da BBC-manden havde overbragt sit budskab, forsvandt han fra baren, men i de 29 år, der er gået siden, har Debbie Cameron aldrig fortalt om mødet.

- Jeg gør det nu. For Tommy. Fordi han fortjener det. Vi kunne ikke have vundet, men formentlig fået en bedre placering end 11. pladsen, fortæller Debbie Cameron i 'Tommy - en biografi'.