Lyt til artiklen
- Han er dygtig hele vejen igennem, siger Casper Christensen om superstjernen Sacha Baron Cohen, også kendt som Kazakhstan-reporter Borat fra crazy-komedien af samme navn.

Det danske komikerpar Casper Christensen og Frank Hvam er ved at lægge sidste hånd på et vaskeægte Hollywood-filmmanus til superstjernen, den britisk-fødte Sacha Baron.

- Det er rigtigt nok. Vi har en kontrakt om at skrive hans nye film, og det er rigtig sjovt. Vi er meget ens i vores tankegang, siger Casper Christensen til bt.dk.

Samarbejdet kom i stand, fordi Sacha Baron Cohen var blevet helt vild med Klovn-filmen. Nu har de arbejdet sammen i et par måneder, og Casper Christensen har kun roser til overs for skuespilleren, som også rummer en mere alvorlig side end den, man ser i 'Borat' og i ’Bruno’, hvor Sacha Cohen spiller en østrigsk homoseksuel modereporter.

- Når man når så langt som ham, er det en blanding af en kæmpe portion talent og en kæmpe portion business talent. Vi har oplevet begge sider af ham. Han ved, hvad han vil og kan og er dygtig hele vejen igennem, siger han.

Han vil dog ikke vil afsløre, om den britiske skuespiller, der bor i LA, også har taget turen til det kolde nord og besøgt danskerne.

- Jeg vil nødigt sige for meget, men vi har mødtes et par gange, og det har været superfedt. Vi har skypet, og jeg har været ovre og besøge ham, afslører han dog.

Lesbisk rigmandsdatter


Sacha Baron Cohen har hyret Casper og Frank til at skrive manus til hans nye fim 'The Lesbian'. Den nye, sandsynligvis tåkrummende, film bygger på den virkelige historie om milliardæren Cecil Chao fra Hong Kong, der sidste år tilbød en formue til den mand, der med held kunne få ‘omvendt’ Chaos lesbiske datter.

Og selv om det er giganten Paramount Pictures, der står bag filmen, er det ikke noget, der giver skriveblokade og angst hos de to danskere.

- Nej, vores opgave er rimelig simpel. Skriv noget sjovt. Det er ikke rocket science, som Casper Christensen siger. 

Dog er de opmærksomme på ikke at gøre manus til det rene 'Klovn'.

- Det er klart, at vores humor skal ramme hans. Det er hans film, ikke vores.

'Borat' vild med Klovn

Det var 'Klovn: The Movie', som gjorde Sacha så vild med dansker-parret, at det endte i samarbejde efter længere tids kontakt frem og tilbage over Atlanten.

- Jeg var i USA og holde møder med hans selskab, så jeg vidste godt, at han var glad for filmen. Så en dag meldte de tilbage med en idé til en film, og om vi ville skrive et oplæg. Så snakkede vi sammen, Sascha, Frank og mig, fortæller Casper Christensen.

Udover at lægge sidste hånd på manus til The Lesbian er Casper og Frank i fuld gang med deres nye film 'Klovn 2'. Og selv om der er bud fra Hollywood, bliver Klovn ikke tilsidesat. Tværtimod. 

- Ja, det var jo Klovn, den dejlige film, der jo har åbnet dørene til det, som Frank og jeg gerne ville opnå, nemlig at arbejde med dem, vi ser op til. Det mål er nået med samarbejdet med Sacha, siger Casper Christensen, som håber, at 'The Lesbian' kan kaste endnu flere sjove opgaver af sig i det store udland.