Frank Erichsen, 28, scorer popularitet hos seerne som ’Bonderøven’, der prøver at leve et enkelt liv med kone og to børn på en gård på Djursland.

Men at han er mere end en simpel bonderøv, og kan følge sin slægt tilbage til nogle af danmarkshistoriens mægtigste mænd, kommer som en stor overraskelse for ham.

I den nye serie af DRs ’Ved du, hvem du er’, der starter i aften, kommer han ud på en slægtsrejse, der vil føre ham flere århundreder tilbage. Og det er ikke bare ’Hr. Hvem- som-helst’, der viser sig på grenene af Frank Erichsens slægtstræ.

LÆS OGSÅ:
 


- Slægt er en mærkelig ting. Her sidder jeg med en lille nystartet familie, men der er rødder bagud, og der findes en fortid, der har haft indflydelse på ens liv, siger Frank Erichsen, der har været ret overbevist om, at slægten har bestået af gæve bønder, så langt øjet rækker.

Oldefaderens mysterium

Slægtsrejsen går først til Frankrig, hvor Bonderøven prøver at finde ud af, hvad der skete, da hans oldefar Nis blev såret i Første Verdenskrig.

Oldefaderen var tvunget til at slås på tysk side, fordi Sønderjylland var indlemmet i Tyskland efter krigen i 1864.

LÆS OGSÅ: 

Med sig på turen har Frank Erichsen sit oldefars lommeur, hvor der i urkæden sidder et fragment af den kugle, der sårede ham. Oldefaderen har aldrig villet fortælle om sine oplevelser i skyttegravene.

Men det lykkes for Frank Erichsen og tv-folkene bag programserien at finde ud af den barske skæbne, han delte med 4.000 andre sønderjyder for 95 år siden.

I fint selskab

For at komme endnu længere tilbage i slægtens historie må Frank Erichsen en tur til Skåne og gammel dansk land.

- Det havde jeg ikke lige regnet med, siger Frank, der har fået besked på, at han skal tage sin pæne skjorte på.

For det er en slægtning med særdeles tætte forbindelser til det svenske kongehus, der byder ham indenfor på herregården, der har været i slægtens eje i 13 generationer.

Følg Frank på DR1 kl. 20.00.

ke@bt.dk