I mere end 30 år har Søren Ryge fungeret som seermagnet på DR1. Op mod en halv million danskere ser med, når hele Danmarks havemand toner frem på skærmen. Men i marts 2008 fik danskerne et alternativ. Endnu et program fra en gård på Djursland dukkede op.

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven, og hans familie på Kastaniegården tog seerne med storm, da programmet havde premiere for tre år siden. Også Søren Ryge er imponeret.

- Bonderøven laver jo ting, som de fleste almindelige mennesker ikke gør. Som de ikke kan gøre. Det er jo det, der er fascinationen ved ham. Han laver alt det, som vores bedsteforældre de kunne. Han er en overlever, siger Søren Ryge om den nye dreng i klassen.

Bonderøvens kone

- Jeg kan bare være en lille smule bange for, at når man har gjort det i måske fem år, så er det ikke så sjovt at se mere, siger Søren Ryge, der mener, at der skal ske en større udvikling med programmet, hvis det skal stå distancen.

Indtil videre er seerne dog ikke blevet trætte af Bonderøven. Det lille nicheprogram på DR2 er nu blevet en så stor succes, at Danmarks Radio har valgt at flytte programmet til moderkanalen DR1, Søren Ryges hjemmebane.

Men han er ikke bange for konkurrencen. Selvom de nu bliver sendt på samme kanal, er de to programmer nemlig langtfra ens.

- Forskellen er, at jeg ikke går ud og pløjer min jord med en hest og en gammeldags plov. Hvis jeg skal have pløjet, så går jeg hen til naboen og låner en traktor og en ordentlig plov, siger Søren Ryge.

Han mener, at opskriften på sin egen succes gennem 30 år handler om nærhed og genkendelighed. Seerne skal have noget ud af det.

- Jeg har det selv sådan, at når jeg laver ting herhjemme i min egen have, så skal seerne kunne bruge det til noget. Også selvom de kun har en altan eller en rækkehushave. Hvis jeg stod og snakkede en halv time om noget, der kun kan ske her hos mig, så ville jeg føle, at jeg svigtede seerne, fortæller Søren Ryge.

I næste uge tager Søren Ryge hul på endnu en sæson af livet fra haven. Og sæsonpremieren byder på en overraskende gæst. Efter et uheld, hvor Søren Ryge kørte ind i en stolpe i garagen, så den knækkede, har han nemlig brug for hjælp til at lave en ny.

- Gæt hvem der hjælper mig? Frank. For sådan noget er han bare god til. Så fik vi også lige hilst på hinanden, sådan overfor seerne, og fik fortalt, at vi er gode venner. Og som jeg slutter programmet med at sige - jeg fik budt ham velkommen til første division, hvor jeg jo har spillet altid.