Lyt til artiklen
Fredag var det præcis en måned siden Bodil Jørgensen blev dødeligt kvæstet under indspilningen til 'Far til fires vilde ferie'.

Onsdag kom hun hjem til familiens Hornbæk-sommerhus efter en måneds indlæggelse. Heraf fem dage i kunstig koma og næsten to uger på intensiv. 

I mangel af bedre klicheer, er det som at se et mirakel, at møde Bodil Jørgensen, der for en måned siden lå for bunden af et dige i marsken ved Mandø.

Kørt over af en 2,4 ton tung traktor med påmonteret metalgrab.

Samtlige hendes ribben var brækkede, sammen med begge hendes kraveben og hoften. Både nyre og lever blødte, og begge lunger var tæt på at kollapse.

I lørdagens BT fortæller den 53-årige skuespillerinde for første gang med sine egne ord om ulykken, og de svære dage for hende og familien.
 
Fra sommerhuset lidt uden for Hornbæk, hvor hun sidder i kørestol, omgivet af sin familie, manden Morten Søborg, datteren Rigmor på seks, og sønnen Østen på 13 år. Den ældste søn Johannes på 18 er ikke hjemme.

- Jeg har noget med synet på højre øje, jeg ser ikke så godt på det. Så jeg må også have fået et slag i hovedet, siger Bodil, der kun kan huske brudstykker fra ulykken den 18. juni på diget ved Mandå

Den morgen stod hun på en metalgrab, monteret bag på en traktor, ført af Kurt Ravn, der kørte op af det alt for stejle dige. Og ved toppen glider traktoren pludselig baglæns:

- Jeg faldt og forsøgte at komme væk, og så var det ligesom en film i slowmotion. Pludselig lå jeg ned. ’Hvad søren, jeg kan ikke komme op. Jeg må lige lægge mig,’ tænkte jeg, fortæller Bodil Jørgensen.

- Der var nogen, der ville flytte mig, og jeg husker, at jeg sagde, de skulle lade mig ligge. Og så kunne jeg pludselig mærke, at jeg havde svært ved at trække vejret. 

Jørgensen bliver lynhurtigt kørt til Esbjerg Sygehus, der kort efter overfører hende til Odense Universitetshospital. Og siden har hendes mand og børn været ved hendes side.

- Børnene har bare klaret det så flot. Man ved jo aldrig præcist, hvad de tænker om, hvad der kunne være sket. Og selvfølgelig har der været angst og bæven. Men de var med på, at det nok skulle gå. At det hele tiden har handlet om fremgang.

Læs hele det eksklusive interview i dagens BT, hvor skuespillerinden fortæller mere om ulykken, om de hårde døgn i koma, hendes overvejelser om livet efter ulykken og kollegernes og danskernes støtte under indlæggelsen. 

Og læs lægernes vurdering af hvordan Bodil Jørgensens fremtid ser ud.

- Fire sider
- Nye billeder
- Stort interview