Lyt til artiklen
Med rolige, let ujævne skridt gik skuespillerinden Bodil Jørgensen søndag aften under stående klapsalver på scenen i Cirkusrevyens telt for at modtage prisen Årets Dirch under prisuddelingen Revyernes Revy.

For blot få uger siden sad hun stadig i kørestol efter den voldsomme ulykke, hun var udsat for den 18. juni, hvor hun under indspilningerne til den næste 'Far til fire'-film gled af en traktor på vej op over et dige. Traktoren endte med at køre baglæns hen over hende og brække alle hendes ribben, hendes hofte og begge hendes kraveben.

Men allerede nu, bare to måneder efter ulykken, har hun kæmpet sig tilbage på benene. Og det takker hun sin yngste datter, seks-årige Rigmor, for. 

- Det var hende, der lærte mig at gå igen, fortæller Bodil Jørgensen med et smil og fortsætter:

- Hun sagde til mig: 'Jeg kan bedst huske, hvordan man lærer det'.

Siden Bodil Jørgensen blev udskrevet fra hospitalet, har hun opholdt sig i hende og familiens sommerhus i Hornbæk.

- Jeg har bare gået rundt i hospitalstøj, så det er første gang i aften, at jeg er ude i det offentlige rum på denne måde, siger Bodil Jørgensen.

Dog har hun været ude en gang før. Det var da Rigmor efter sommerferien havde første skoledag.

- Hun var så lykkelig. Og så hun så fin ud med sin stramme hestehale på vej til skole, smiler Bodil Jørgensen, der modtog Årets Dirch for at være årets bedste revykunstner. 

Hun var nomineret for sit arbejde i Tam Tam Revyen i Tivolis Glassal, hvor hun stod på scenen hver aften efter premieren og indtil ulykken skete.

Udover datterens hjælp arbejder Bodil Jørgensen også sammen med en fysioterapeut.

- Vi går lange ture sammen, så det går fremad. Vi strækker ud og træner, for når man ligger så længe i en hospitalsseng, så tager ens ben skade af det og bliver lidt svage, siger hun.

Allerede til oktober vender hun tilbage foran tv-kameraet, når den næste sæson af 'Badehotellet' skal indspilles.