Den gode nyhed for Bodil Jørgensens mand og børn er, at den 53-årige skuespiller ikke får mén af den meget alvorlige ulykke, hun kom ud for sidste onsdag, hvor hun blev ramt af en løbsk traktor.

Ulykken skete på et dige ved den jyske vestkyst under optagelserne til filmen 'Far til fires vilde ferie'.

- Lægerne mener, at Bodil bliver helt rask, fortæller Jørgensens mand, Morten Søborg til BT.

Samtidig afslører han, at ulykken har været endnu voldsommere end medierne hidtil har fået at vide, og at hans hustru har været i alvorlig livsfare.

Først søndag kunne parrets tre børn, der er mellem seks og sytten, tale med deres mor.

Siden ulykken har Bodil Jørgensen kun kunnet kommunikere ved at 'skrible noget ned på et stykke papir', som hendes mand udtrykker det.

- Bodil har været i livsfare, og er først kommet ud af respiratoren i går. (søndag. Red.). Nu trækker hun vejret selv. Hun har stadig to smertekatetre i ryggen, men lægerne har taget hende af den massive morfinbehandling, der har været nødvendig siden ulykken, fortæller den 53-årige skuespillers mand til BT.

Læs også: Chokeret Kurt Ravn sad med på ulykkes-traktoren: 'Frygteligt, hvad der er sket med Bodil'

Siden familien onsdag morgen fik at vide, at Bodil Jørgensen havde været udsat for en alvorlig ulykke, har de holdt vejret.

- Det har selvfølgelig været et helvede, men nu ser det meget lysere ud. Der er heldigvis ikke sket noget med hendes hjerne eller hendes rygrad, og det i sig selv er nærmest et mirakel, for Bodils ansigt lignede Tom Bogs, siger Morten Søborg til BT, og fortæller om de mange skader, hustruen pådrog sig, da hun blev ramt af den løbske traktor:

- Bodil har brækket begge sine kraveben, alle sine ribben i begge sider, og har brud på sit bækken, der blev sat sammen fredag. Hun har også beskadiget sin nyre og lever, fortæller den 53-årige skuespillerindes mand, Morten Søborg.

De omfattende skader tyder på, at den spinkle skuespillerinde er blevet kørt over enten af traktorens baghjul, eller af den store metalgrab, der var monteret bagpå køretøjet. Måske begge dele.

- Jeg ved endnu ikke præcis hvad der skete. Kun at vi er utroligt taknemmelige for den helt utrolige indsats fra akutlæger, ambulancefolk samt personalet på både Esbjerg Sygehus og Odense Universitetshospital. De har alle været helt fantastiske, og familien skylder dem stor tak, siger Morten Søborg til BT.

- Det er en stor lettelse, at vi igen kan tale med hende, og vi regner med, at hun kommer ud af intensiv afdeling i dag eller i morgen. Nu har hun brug for så meget ro og hvile som muligt, siger skuespillerindens mand til BT.

Bodil Jørgensen har af indlysende grunde måttet aflyse de resterende filmoptagelser til Far til fire-filmen, hvor hun er erstattet af Kirsten Lehfeldt.

Jørgensen deltager heller ikke i Tivolirevyen, Tivoli Tam Tam, resten af sæsonen, hvor det er Paprika Steen, der har overtaget hendes hendes plads.

Her ses sporene fra traktoren, da man var ved at køre over diget.

Foto: Robert Attermann/ Red Star