»Siden den her tilsvining fortsætter, så er det noget, jeg nu har involveret mine advokater i. Og det er den måde, jeg har tænkt mig at respondere på.«

Julie Zangenberg havde egentlig besluttet sig for ikke at kommentere sagen fra sidste år, hvor hun offentligt blev kaldt 'koen over alle køer' og 'en diva, der tænker højt om sig selv', af instruktøren på den serie, hun medvirkede i på det tidspunkt.

Det handler om selvbeskyttelse og om, hvad hun gider at bruge sin tid på, fortæller hun i dag til B.T.

Men da sagen tog en ny drejning i januar, fik den 32-årig skuespiller nok.

Julie Zangenberg, skuespillerinde og forretningskvinde.
Julie Zangenberg, skuespillerinde og forretningskvinde. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Fejden tog sin begyndelse i juli forrige år, da skaberen og instruktøren af web-tv-serien 'GG Horsens', Morten Urup, gæstede podcasten 'De danske Guardians' og blandt andet kom ind på, hvordan hans hovedrolleindehaver Julie Zangenberg havde forladt projektet, to måneder inden at optagelserne til sæson to skulle gå i gang.

»Hvis man kender lidt til første sæson bag om optagelserne, så er Julie Zangenberg det, man kalder lidt af en diva. Hun har nogle meget, meget ekstreme krav, og hun tænker meget, meget højt om sig selv. Og hun kræver blandt andet her for en måned siden, at hendes bedste ven skal være fotograf på sæson to,« sagde han blandt andet i podcasten.

Her fortalte han desuden, at han havde tilbudt skuespilleren et stort pengebeløb for at blive, hvilket hun skulle have afvist. Og det var i samme ombæring, han gav Julie Zangenberg det efterhånden famøse øgenavn 'koen over alle køer'.

»Jeg bliver også sådan lidt provokeret af hende her Zangenberg – denne her ko – der sidder her og spiller fucking fandango og sidder og tænker: 'Nå, okay, hvis det er, du ikke vil gøre det på min måde, må din serie brænde i helvede'. Hvad er det for noget sindssygt noget at gøre? Det er jo sindssygt at gøre. Det er der jo ingen, der gør. Det er det mest uprofessionelle, man kan gøre i hele verden,« harcelerede Morten Urup i podcasten.

Julie Zangenberg i rollen som gameren Sandra i første sæson af 'GG Horsens'.
Julie Zangenberg i rollen som gameren Sandra i første sæson af 'GG Horsens'. Foto: Wasabi Film
Vis mere

Men Julie Zangenberg er ikke enig i, at hun skulle have forladt projektet som en trodsig diva.

»Jeg skulle have lavet sæson to af 'GG Horsens' sidste år, men så kom corona, og af forskellige årsager kunne det ikke gå op, at jeg skulle lave en sæson mere, mens jeg driver Cozy,« siger Julie Zangenberg, der – som B.T. kunne skrive for nylig – har lagt skuespillet på hylden for en stund for at fokusere på sit firma Cozy, der producerer hyggetøj til kvinder.

Og selvom bløde joggingsæt formentlig har været i høj kurs under nedlukningen, hvor flere har arbejdet hjemme, så har skuespilleren haft lige så travlt med at løse problemer med coronanedlukkede fabrikker i udlandet, som med at lange hyggesokker over disken, forklarer hun.

Hun tilføjer desuden, at den ven, som hun ifølge Morten Urup skulle have krævet blev fotograf på sæson to, ikke var fremmed for produktionen. Han havde også filmet første sæson og var – fortæller Julie Zangenberg – allerede tidligere blevet stillet endnu en sæson i udsigt.

Julie Zangenberg, skuespillerinde og forretningskvinde.
Julie Zangenberg, skuespillerinde og forretningskvinde. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Men jeg tror, at de fleste kan regne sig frem til, at en mand, der vælger at gå ud og kalde en ung kvinde, der har sagt nej til ham – for det er jo basically det, der er sket – for en 'køernes ko' og 'en kæmpediva', og hvad der ellers er blevet udtalt, har gjort det for at få opmærksomhed om sit eget projekt, som jeg ikke er en del af længere. Jeg synes, det taler for sig selv.«

Da sagen rullede, ønskede Julie Zangenberg ikke at kommentere Morten Urups udtalelser. Men siden har instruktøren igen sendt hende en stikpille.

Da man i sæson to af webserien skulle forklare, hvorfor Julie Zangenbergs karakter, Sandra, ikke medvirker længere, er historien nemlig, at hun har forladt det fiktive e-sportshold 'GG Horsens' kort op til finalen, hvorfor de resterende karakterer bliver enige om, at hun er 'en kæmpe so'. Ja, ifølge Christians Fuhlendorffs karakter, faktisk 'soen over alle søer'.

»Det var, hvad jeg selv synes, en sjov måde at behandle karakterens afgang på,« siger Morten Urup til Se & Hør om replikken.

Instruktør og manuskriptforfatter Morten Urup.
Instruktør og manuskriptforfatter Morten Urup. Foto: Wasabi Film
Vis mere

»Der er ikke noget ondt i det. Jeg håber, at hun har noget selvironi i forhold til det.«

Men Julie Zangenberg syntes ikke, det var udpræget morsomt, fortæller hun med alvorlig mine.

»Jeg tror godt, folk kan forestille sig, at når en mand udtaler sig sådan om kvinder – så har der nok også været nogle andre episoder, som har gjort, at jeg har sagt nej til at arbejde sammen med sådan en mand.«

B.T. har talt med Morten Urup, der har et andet syn på, hvorvidt Julie Zangenbergs fotografven var blevet tilbudt en sæson to eller ej. Det er dog ikke noget, han ønsker at udtale sig om.

»Men jeg vil gerne stå ved samtlige ting, jeg har sagt om Julie Zangenbergs exit. Hun satte produktionen i en dårlig situation og var skyld i, at blandt andre Sofie Stougaard og Anders Brink Madsen, som havde skrevet kontrakt på at spille hendes forældre, ikke kunne være med alligevel. Men jeg vil gerne erkende, at jeg fik formuleret mig lidt hurtigt og kækt og kaldte hende ting, jeg ikke skulle have sagt.«

Han mener dog ikke, at han generelt opfører sig ubehageligt eller grænseoverskridende på settet.

»Jeg er meget umiddelbar, og jeg taler med et glimt i øjet. Men hvis du spørger samtlige skuespillere – som ikke er Julie Zangenberg – vil du få et indtryk af, at jeg er en ekstremt positiv og glad instruktør.«