Siden den verdensberømte sanger Céline Dion for to år siden blev diagnosticeret med en sjælden autoimmun sygdom, har hun for det meste holdt sig ude af offentlighedens søgelys.

Nu sætter hun i et nyt interview ord på sin sygdom.

Det var tilbage i 2022, at 'My Heart Will Go On'-sangeren blev diagnosticeret med 'stiff person syndrome', som er en meget sjælden sygdom, der ifølge sundhed.dk er »kendetegnet ved tiltagende stivhed i musklerne og smertefulde kramper i musklerne, som er udløst af bevægelser og følelsesmæssig påvirkning«.

»Stivheden og muskelkramperne kan efterhånden også omfatte muskler i særligt overarme eller i lår. Man begynder at bevæge sig stift og langsomt,« lyder det i beskrivelsen af sygdommen.

Her ses Céline Dion i 2019.
Her ses Céline Dion i 2019. Foto: Alice Chiche/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

I et interview med franske Vogue sætter Céline Dion nu nogle ord på, hvad det er, hun går igennem.

Ligesom hun fortæller, at hun har et helt bestemt mål.

»Jeg har ikke overvundet sygdommen, for den er stadig i mig og vil altid være det. Jeg håber, at vi finder et mirakel, en måde at helbrede den på med videnskabelig forskning, men lige nu må jeg lære at leve med den,« forklarer den 56-årige sanger, der til daglig bor i Las Vegas.

Céline Dion forklarer, at hun fem gange om ugen gennemgår atletisk, fysisk og vokal terapi.

Céline Dion fik tre børn med sin afdøde mand, René Angélil. Parrets ældste søn, René-Charles Angélil, støttede sin mor, da hun dukkede op ved Grammy-uddelingen i februar.
Céline Dion fik tre børn med sin afdøde mand, René Angélil. Parrets ældste søn, René-Charles Angélil, støttede sin mor, da hun dukkede op ved Grammy-uddelingen i februar. Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg arbejder med mine tæer, mine knæ, mine lægge, mine fingre, min sang, min stemme... Jeg er nødt til at lære at leve med det nu og holde op med at stille spørgsmålstegn ved mig selv. I begyndelsen spurgte jeg mig selv: 'Hvorfor mig? Hvordan kunne det ske? Hvad har jeg gjort? Er det min skyld?'« forklarer hun til Vogue.

Men livet giver ikke altid et svar, fortæller Céline Dion.

Årsagen til, at sygdommen pludselig blussede op i hende, er ukendt.

Derfor har hun – som hun ser det – to valg, forklarer hun til Vogue.

»Enten træner jeg som en atlet og arbejder superhårdt, eller også slukker jeg, og så er det slut, jeg bliver hjemme, lytter til mine sange, står foran mit spejl og synger for mig selv,« siger Céline Dion:

»Jeg har valgt at arbejde med hele min krop og sjæl, fra top til tå, sammen med et medicinsk team. Jeg vil være den bedste, jeg kan være. Mit mål er at se Eiffeltårnet igen!«