Birthe Kjær fortæller selv, hvordan hendes lange og gloværdige karriere har været med til stå i vejen for kærligheden.   
Birthe Kjær fortæller selv, hvordan hendes lange og gloværdige karriere har været med til stå i vejen for kærligheden.    Foto: Jeppe Bøje Nielsen

Den folkekære sangerinde løfter selv lidt af sløret for, hvorfor hun i en alder af 67 år stadig er alene.

I næsten et halvt århundrede har hun sunget sig ind i befolkningens hjerter med sine mange udødelige dansktophits, lavet revy, teater og Melodi Grand Prix. Og mens den lange og travle karrriere har gjort hende til et vaskeægte nationalklenodie, så har kærligheden ikke altid fået lov til at fylde lige så meget.

BT

Til ugebladet Søndag fortæller Birthe Kjær, hvordan netop den travle karriere er en væsentlig årsag til, at hendes kærlighedsforhold aldrig har varet mere end et par år, og også om at hun idag ikke længere er opsat på at finde kærligheden.

»I dag tror jeg på en eller anden måde, at jeg har opgivet. Jeg ved ikke, hvor almindeligt det er, når man er 67 år at gå ud og finde en kæreste. Det er ikke noget, jeg søger, for jeg hviler i mig selv, og jeg har det godt. Nogle gange tænker jeg: Jamen, orker du egentlig? Og ja, det gør man jo, hvis man virkelig er forelsket,« fortæller Birthe Kjær til Søndag.

Her er mit nye liv - 2

Forelskelsen er dog ikke noget noget, som den 67-årige dansktopsstjerne ligefrem savner i sit liv. Derfor opsøger hun den heller ikke aktivt, og hviler i stedet i at være alene.

»Når jeg tænker på en endnu ikke eksisterende kærlighed, så orker jeg næsten ikke. Så jeg tror ikke på, at jeg får flere kærester. Desuden har jeg det godt med bare at være mig,« siger Birthe Kjær til Søndag.

BirtheKjær2

Den tidligere Melodi Grand Prix vinder har før givet offentligheden et indblik i sit privatliv, blandt andet med selvbiografien 'Birthe Kjær - Længe leve livet', som udkom tilbage i 2010. Her forholder hun sig blandt andet til et liv, der hverken bød på ægteskab eller børn.

»I mange år var jeg sikker på, at jeg skulle have et barn på et tidspunkt, men jeg udskød det hele tiden. Det har aldrig været et bevidst fravalg. Det var bare sådan, mit liv formede sig.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.