Den amerikanske skuespiller og hendes familie er blevet helt vilde med dansk kultur.

Det begyndte med en gimmick til Zulu Awards i begyndelsen af april. Den amerikanske skuespiller Tori Spelling, der nok er mest kendt som den jomfruelige Donna Martin fra hitserien ’Beverly Hills 90210’, var blevet hyret til at overrække en pris til musikfesten.

Det blev et stort hit. ’Donna Martin graduate! Donna Martin graduate!’ gjaldede et fyldt Forum i København.

Den 43-årige Tori havde taget både manden Dean McDermott og parrets fire børn med på storbyferie, og dét resulterede i en forårsforelskelse i den danske hovedstad. Bare en måned senere var de tilbage.

»Vi har fået nogle meget nære venner, der har vist os alt ved København,« lød det begejstret fra Tori, da BT mødte hende til modefest i forgårs.

»Ja, vi er blevet helt vilde med Danmark. Maden, moden, livsstilen... Det føles som vores andet hjem,« tilføjede hendes mand.

Siden forrige uge har Tori både nået at feste på Remees nye natklub Arch, hygge med den store børneflok i Tivoli, gå til smart modefest til Elle Style Awards– og i dag er en række danske kendisser så inviteret til Næsbyholm Slot nær Glumsø, hvor Spelling vil fejre sin fødselsdag et par dage forsinket.

Reality og bøger

Her kommer de så igen i dansk tv, for parret er nemlig blevet gode venner med bryllupsplanlæggeren Christel Winther og hendes mand Morten Lund, der ejer slottet og medvirker i programmet ’Købmænd på første klasse’.

Tv-holdet følger således med fødselsdagsfesten, der koster knap 2.000 kroner at deltage i, men så er der også en 12-retters menu og fri cocktailbar resten af aftenen.

Det er langtfra første gang, at storfamilien har et kamera i hælene. Det sidste par år er det blevet til en lang række realityprogrammer, der – sammen med et par såkaldte ’tell all’-bøger – har været med til at forsørge familien.

2. pinsedag mødte BT Tori og Dean i Tivoli med hele børneflokken. Fra venstre er det Stella, syv, Finn, tre, Liam, ni og fire-årige Hattie.
2. pinsedag mødte BT Tori og Dean i Tivoli med hele børneflokken. Fra venstre er det Stella, syv, Finn, tre, Liam, ni og fire-årige Hattie.
Vis mere

Sommerhus i Danmark

Og den gæsteoptræden bliver næppe det sidste, vi danskere får set til den amerikanske familie, der håber på at tilbringe meget mere tid på de nordlige breddegrader.

»Vi vil meget gerne have et sommerhus her, så vi kunne være tæt på de venner og familie, vi har mødt her. Jeg er meget fascineret af den måde, I lever på. Her passer alle på hinanden og vil hjælpe hinanden, mens alle i USA konkurrerer med alle. Børnene har fået så mange gode venner her, så de har ikke lyst til at rejse. Vi vil gerne lade dem vokse op med dem, så vi kan måske rejse lidt frem og tilbage,« lyder det fra Tori, der glæder sig over, at ungdomsserien ’Beverly Hills’ stadig er så stor herhjemme.

Skal I lave tv her i Danmark?

»Vi har gang i et par projekter,« lød det hemmelighedsfuldt fra Dean.