Lyt til artiklen

DBU skulle have haft lidt bøvl med at finde nogen, der ville lave fodboldlandsholdets VM-sang.

Men musiker Benjamin Hav siger – med vanligt glimt i øjet – at han har bøvlet med at overbevise boldspilunionen om, at han skulle have lavet sangen.

»Jeg tiggede jo om at få lov til at lave den,« spøger den 37-årige musiker, da B.T. møder ham til Danish Music Awards.

»Jeg har prøvet også at booke billetter til Qatar i lang tid, men det er pisse dyrt. Så fandt jeg ud af, at det er kontroversielt, fordi de behandler folk dårligt, og så er det jo derfor – måske – eller jeg forstår egentligt ikke, hvorfor priserne så er dyre, for så burde de jo være billige, hvis der ikke er nogen, der gider.«

Benjamin Hav ankommer til Danish Music Awards i Moltkes Palæ torsdag den 3. november 2022.
Benjamin Hav ankommer til Danish Music Awards i Moltkes Palæ torsdag den 3. november 2022. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Men trods det kontroversielle aspekt ville Benjamin Hav rent faktisk gerne have takket ja til at lave DBUs VM-sang.

»Ja – jeg ved ikke, om det er kontroversielt at sige, men nu sagde jeg det,« lyder det, før han fortsætter:

»Jo, jeg er jo en DBU-dreng frem for alt, jeg har mange gode venner på landsholdet, og i respekt for deres virke – vi sender jo dem af sted, de er jo ikke soldater, men de er i marken for Danmark, så de kræver noget support.«

Benjamin Hav siger dog, at han »var måske tættest på at lave den med Mads Bo og Martin Johannes Larsen« om Lidt til lægterne-drengenes VM-sang 'Blodbold'.

Men selv om den sang var stærkt kritisk mod værtsnationen Qatar, så ville han stadig også gerne have lagt navn til DBUs officielle VM-sang til fodboldlandsholdet.

»Jeg føler, der skal være en support omkring holdet – det føler jeg også, der er – men det er da noget rod med dem, der er døde i Qatar, det er det da. Så det er godt, jeg ikke kom af sted!«

For selvom vennerne på fodboldlandsholdet trækker i Benjamin Hav, så ville han ikke støtte mere direkte op om Qatar og afholdelsen af VM i ørkenstaten, som mere end 6.500 migrantmedarbejdere har mistet livet for.

Benjamin Hav.
Benjamin Hav. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Så derfor ville han ikke – som de danske djs Martin Jensen og Morten Breum – tage imod penge fra Qatar og spille koncerter under fodboldmesterskabet.

»Jamen, der er jo slet ikke plads! Jeg har hørt, at Martin Jensens setup er så stort – der er så meget ilt og CO2, jeg har hørt, at der er rigtig meget CO2 i hans setup – så jeg har hørt, at der faktisk slet ikke er plads, så det er jo meget utopisk,« siger Benjamin Hav og understreger, at han heller ikke engang har plads i kalenderen.

»Hvis alle muligheder var åbne, og de ikke havde slået så mange mennesker ihjel, så var jeg taget af sted, det var jeg!« indvender han til sidst.