Hvis man har set lørdagens afsnit af 'Den store bagedyst', kan det virke, som om Beate Sørensen ikke rigtig havde øvet sig på sin mørdej.

Hun snakker om en forkert opskrift, da hendes mørdejsbåde smelter i ovnen. Der er dog bare én ting, som seerne ikke bliver indviet i.

Det er nemlig ikke, fordi hun ikke har trænet derhjemme, selvom det kunne lyde sådan, da hun taler om en forkert opskrift. Der er nemlig gået noget helt andet galt i processen for den farverige, aalborgensiske kageentusiast.

»Jamen, jeg har sådan en bog, jeg skriver mine opskrifter over i, fordi det er svært at stå med en telefon i teltet med fedtede fingre, men den opskrift, jeg fik skrevet over, aner jeg simpelthen ikke, hvor jeg havde fra,« fortæller Beate Stengaard Sørensen, som understreger, at hun ikke engang efterfølende har kunnet regne ud, hvilken dej den forskerte opskrift var til.

Foto: Foto: Carsten Mol / DR
Vis mere

Det var, da hendes mørdejsbåde begyndte at smelte inde i ovnen, at hun indså, det var helt galt med den opskrift i bogen. Det var ikke den, hun havde øvet derhjemme.

Så i al hast måtte hun finde sin telefon og få lavet en ny dej. Desværre var det ikke det eneste, der gik galt.

Man så også, at hendes engelske scones ikke var, som de skulle være, og det havde dommer Marcus Grigo nogle bud på hvorfor.

»Jamen, man mangler lidt sådan nogle tips og tricks, når man slår opskrifter op på nettet. Men Marcus fortalte efterfølgende, at man ikke må køre rundt med kageudstikkeren, når man laver sine scones, da det åbenbart kan binde dejtrådene sammen,« lyder det fra Beate, der siger, det var hårdt at ryge ud af den store bagedyst.

Beate Sørensens mørdej smeltede for hende inde i ovnen, men det lykkedes hende at lave en ny omgang.
Beate Sørensens mørdej smeltede for hende inde i ovnen, men det lykkedes hende at lave en ny omgang. Foto: Foto: DR
Vis mere

Bageglade Beate havde kastet sig over flere opfindelser i sit sidste afsnit.

Det var ikke kun scones, som blev fornyet med glasur, men også køkkenudstyret blev prøvet af på nye måder. Eksempelvis prøvede hun at lave sin egen røremaskine ved at balancere en håndpisker på en skål, så hun kunne arbejde videre imens.

»Jeg synes stadig, det er en brandgod idé. Jeg spildte kun en dråbe eller lignende, da den faldt, så i forhold til at jeg nok sparede halvandet minut, så var det klart det værd,« lyder det fra en storgrinende Beate Stengaard Sørensen.

»Det er mig i en nøddeskal,« slår hun fast.