Firsernes fanhysteri satte nye standarder, da Birmingham-drengene Duran Duran stadfæstede deres navn på verdens popscener, og bassisten John Taylor blev tilbedt som en gud. Men mens berømmelsen var på sit højeste, tilhørte hans hjerte en helt særlig kvinde. Nemlig den tids største, danske model, Renée Toft Simonsen.

Selv om parret afbrød forlovelsen og gik fra hinanden fire år senere, betyder Renée Toft Simonsen stadig noget specielt, lyder det fra den store kvindebedårer.

- Faktisk har jeg talt med Renée så sent som i dag. Jeg ringede op og sagde ‘vi er nødt til at tale sammen, fordi jeg kommer til at snakke om dig hele dagen, siger John Taylor, som møder BT under åben himmel på denne sjældne solskinsonsdag i april.

Det er 24 år siden, parret gik fra hinanden, men de har stadig formået at holde kontakt.

- Jeg har ikke set hende i 100 år, men når vi taler sammen, samler vi altid op og fortsætter, som om det var en uge siden sidst, fortæller John Taylor med sin stærke, britiske dialekt.

Se BT TV: Firser-ikon løfter sløret for livet i overhalingsbanen

Det er dog ikke på grund af sin eks-forlovede, at John Taylor er på visit i København. Det store 80’er ikon er her for at promovere sin biografi, som netop er udkommet på dansk.

Biografien hedder JOHN TAYLOR - Kærlighed, død og Duran Duran (originaltitel: In the pleasure Groove - Love, Death and Duran Duran) og handler om bassistens vilde liv fra de spæde barndom i den katolske kernefamilie i Birmingham til rock’n’roll, stoffer, sprut, damer og den store nedtur, da korthuset kollapser.

Og her er et helt kapitel ‘Modellen’ dedikeret den dengang purunge Renée Toft Simonsen, som var 19 år og Ford Models nye ansigt. Til en privatfest mødte hun den udsvævende Duran Duran-bassist, som på den tid festede over evne i en grad, der senere endte i et misbrug.

- Da jeg fik ideen til biografien, var Renée en af de første, jeg ringede til og sagde ‘...Listen’, jeg skriver den her bog, og jeg har et kapitel i hovedet, som handler kun om dig. Ville du have noget imod det’. Hun svarede nej og sagde, at det lød spændende, husker John Taylor.

At Renée Toft Simonsen ikke havde noget imod det, forstår man godt, når man læser, hvor kærligt, han i detaljer beskriver den danske supermodel i bogen. Helt fra deres første møde, hvor Renée kaldte ham et ‘røvhul’, til hvordan han efterfølgende blev så bjergtaget af hende, at han gjorde stormkur og vandt hendes hjerte. 
De var sammen i fire år, blev forlovede og nåede at tilbringe adskillige stunder sammen i Danmark.

- Jeg har holdt jul her flere gange, taget med hele familien til Skagen, været på camping med svigerfar. Jeg har en god indsigt i samfundet. ’I love the Danes’, siger han.

Bruddet mellem parret, som ligeledes beskrives i bogen, handler helt kort om én ting: børn. Renée ønskede at stifte familie, han gjorde ikke og blev pludselig panisk angst for, at hun skulle blive gravid og derefter skride alene tilbage til Danmark.

'Hvor frygteligt ville det ikke være? Så kunne jeg besøge dem, og de kunne tale om mig på dansk bag min ryg, og jeg ville ikke forstå, hvad de sagde', skriver han i sin biografi.

Renée Toft Simonsen fandt sammen med 80'ernes største danske mandlige popidol, Thomas Helmig, mens John Taylor - ironisk nok - lige efter bruddet fik datteren Atlanta med en ny kvinde. Far og datter er meget tætte og bor sammen med John Taylors kone Gela Nash-Taylor (ejer af modebrandet Juicy Couture) og hendes to børn.

Så selv om han i biografien beskriver bruddet med Renée som ‘pervers selvsabotage’, fortryder han i dag intet.

- Renée er en fantastisk kvinde, og jeg er stolt over at have haft et forhold til hende. Vi har vel alle de stunder, hvor man tænker over, hvordan ens liv ville have været, hvis man havde valgt noget andet. Men jeg kunne ikke være lykkeligere i mit liv end nu, og jeg tror, hun føler det samme. Jeg er stolt af hendes liv, og hun er stolt af mit liv, lyder det fra John Taylor.

Under John Taylors korte visit i Danmark skal han møde fans og signere sin nye bog. Det sker 17. april kl. 18 på Tranquebar i Borgergade i København.

Duran Duran har netop meddelt, at de er i gang med et nyt album, som efter planen skal udgives i 2014. Det bliver bandets album nr. 14.