MGP-stjernen Anne Gadegaard mistede sin kun 45-årige mor til brystkræften for to uger siden.

Lige siden Anne Gadegaard med "Arabiens drøm" sang sig til førstepladsen i børne-talentshowet MGP i 2003, har hendes mor Dorte stået på sidelinjen og støttet sin datter. Men for to uger siden brast idyllen for Gadegaard-familien, da Annes mor måtte hun give op over for den brystkræft, som hun har kæmpet med det sidste år.

- Det er dybt tragisk. Det gik ufatteligt hurtigt ned af bakke for Dorte, men hun formåede at bevare humoren og sig selv gennem sygdommen. Men Anne er en virkelig stærk pige, og hun har været meget afklaret med det, siger Henrik Sørensen, der er direktør i My Way Music, som har udgivet Annes plader.

Anne har blandt andet brugt Facebook som sit talerør i forbindelse med moderens sygdom, og åbenheden omkring sygdommen har været helt i Dortes ånd, mener Henrik Sørensen, som har kendt Anne, siden hun kun 11 år gammel vandt MGP.

I dag er hun 18 år gammel, og selvom hun ikke længere er noget barn, så bevarede Anne og hendes mor et "lille-pige-forhold", som Henrik Sørensen kalder det.

- De var utrolig tætte. Anne kunne sagtens finde på at sætte sig hen på skødet af sin mor og give hende en ordentlig knuser. Og Dorte var positivt sagt en rigtig hønemor, fortæller han.

Gennem årene som MGP-stjerne rejste Dorte landet tyndt for at følge sin datter på scenen, og det var også hende, der stod for al PR og planlægning.

- Dorte var altid smilende og imødekommende. Der var ikke det, der ikke kunne lade sig gøre, når man ringede til hende, fortæller pladeselskabsdirektøren.

Familien, der består af faderen Jan og børnene Nicklas, Anne og Mikkel, bor fortsat i Risskov ved Århus.