Han står tilbage som en af de mere ikoniske vindere af 'Den store bagedyst'.

Men faktisk snød Tobias Hamann sig til sin deltagelse i det populære DR-program.

Det afslører han i podcasten 'Jagten på en ven' med Neel Rønholt og Julie Ølgaard.

Her fortæller han, at han var i Indien, da han fik en mail om, at han var inviteret til casting på baggrund af sin ansøgning.

Desværre lå castingen allerede morgenen efter, at han skulle lande i Danmark. Og som en del af castingen skulle han medbringe en hjemmebagt kage.

»Og jeg var sådan: 'Det kan jeg jo ikke',« fortæller han i podcasten.

Gode råd var dyre. Men efter at have fået en indisk dessert, der smagte af karry, fordi den var tilberedt i samme gryde som forretten, fik han en idé til en kage, som han skyndte sig at grifle ned.

Opskriften sendte han til sin daværende kæreste hjemme i Danmark. Og da han kom hjem, havde hun bagt kagen og stillet den klar til ham.

Se & Hør har talt med Signe Aggerholm, der var redaktionschef på 'Den store bagedyst' i 2014, hvor Tobias Hamann ikke bare deltog, men vandt – og hun afviser, at der skulle være tale om snyd.

Castingkagen skulle nemlig vise, hvilken bagestil de potentielle deltagere kunne bidrage med i programmet. Og da Tobias Hamann selv havde udviklet den særlige indiskinspirerede opskrift, var den inden for skiven.

Hun vurderer, at kagen kun udgør fem procent af de faktorer, som casterne kigger på, når de udvælger de ti deltagere.

Senere i processen skal de til gengæld igennem en disciplin, som minder om 'den hemmelige udfordring' i DR-programmet, hvor de får til opgave at bage en bestemt kage, som de ikke har kunnet øve på forhånd.

»Her er det fysisk umuligt at få nogen form for hjælp hjemmefra,« argumenterer hun.