Kagebagning kan samle hele landet omkring flimmerkassen, men det kan også koste dyrt på blodsukkeret. Det har kagebager og frisør Iben Devantie mærket på egen krop.

I et opslag på Instagram fortæller hun nu, at hun har fået diabetes, og hvordan det har ændret hendes liv.

'De sidste par uger er jeg blevet spurgt af mange: 'Har du ikke tabt dig? ... og hvad har du gjort?' ... Jow... det har jeg... og hvad har jeg gjort... Jow, jeg har fået diagnosen diabetes,' skriver hun.

Diagnosen har ikke kun kostet sukker i den daglige kost, den har også kostet en masse tårer i tiden, efter hun fandt ud af det, skriver hun og konstaterer, at det er uretfærdigt.

'Jeg bager og laver meget chokolade, men spiser sjældent særlig meget af det, alligevel så har jeg udviklet diabetes!!'

Men chokolade eller ej, så skulle blodsukkeret ned igen, for de lå i det tocifrede område, som ikke er godt, når man har pådraget sig sukkersyge. Men det var ikke let, skriver hun til sine følgere.

'Der gik dog lige noget tid, før jeg fik taget mig sammen, da jeg syntes, det hele var noget øv. Jeg har haft dage, hvor jeg har været rigtig ked af det, grædt over, hvor uretfærdigt jeg synes, det er.'

En veninde gav hende et godt råd, som hun bare måtte prøve, og dét har virket.

Hun har lagt sin livsstil om til at leve efter Keto-kuren, som er en kur, hvor man indtager så få kulhydrater, at kroppen lægger sin forbrænding om til at forbrænde fedt i stedet for kulhydraterne.

Keto-livsstilen stabiliserer også blodsukkeret, og det har betydet, at Iben Devanties blodsukker ikke har været tocifret, siden hun startede kuren for seks en halv uge siden.

Iben Devantie var med i 'Den store bagedyst' i 2016 og 'Julebagedysten' i både '16 og '18. Nu arbejder hun som frisør og har frisørsalonen Frisør Ibber i Hillerød.

'Der er stadig meget, jeg skal lære om min sygdom, men jeg er på vej,' afslutter hun opslaget.