Skuespiller Sigurd le Dous har altid haft en stor forkærlighed for køretøjer.

Den 35-årige 'Badehotellet'-stjerne blev imidlertid for to år siden far for første gang, så derfor har han nu lagt sin hobby på hylden.

På et pressemøde forud for den kommende sjette sæson af 'Badehotellet' fortalte han om sin elskede motorcykel.

»Jeg havde en motorcykel, som jeg solgte, da jeg blev far. Det var simpelthen for uansvarligt. Og så havde jeg heller ikke tid til at køre på den.«

Det var en Honda fra 1979, og han var utrolig ked af at skulle skille sig af med den.

»Jeg solgte den, men fik slet ikke nok,« griner han.

Han fortæller, at han igennem tiden har handlet en del køretøjer for sine 'Badehotellet'-penge. Han har bare ikke den store forretningssans.

»Jeg købte en motorcykel og solgte den igen. Så købte jeg en veteranbil og solgte den igen. Så en Saab, så en Volvo. Jeg kan godt lide at købe brugte biler for alt for mange penge, istandsætte dem og så sælge dem igen alt for billigt. Det er ikke en forretningsmodel, jeg kan anbefale,« smiler han.

Sigurd le Dous på pressemødet forud for lanceringen af sjette sæson af 'Badehotellet'.
Sigurd le Dous på pressemødet forud for lanceringen af sjette sæson af 'Badehotellet'. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Selvom han har været en fast del af 'Badehotellet' siden anden sæson, er det endnu ikke noget, han er blevet rig af, forsikrer han.

»Man stiger desværre ikke i løn proportionalt med seertallene. En tv-serie får meget støtte i starten, men så efterhånden skal den kunne stå på egne ben og får derved også færre penge. Og så er vi jo mange skuespillere, der skal deles om det.«

Ud over 'Badehotellet', hvor han tager endnu en sæson som den homoseksuelle reklametegner Philip Dupont, er han det næste stykke tid også aktuel på Det Kongelige Teater, hvor han spiller med i forestillingen 'Amadeus'.

»Vi havde generalprøve i går, og det var så fedt. Jeg har aldrig hørt så rungende klapsalver efter en forestilling. Folk røg op af stolene, det var virkelig rørende,« fortæller han og har kun to ting at sætte på den store opsætning.

»Mit kostume kradser helt vildt. Jeg har også sådan noget guldsminke i ansigtet, som er svært at få af, hvor vi står med noget, der minder om grisefedt, og smører på bagefter. Men det er jo bare en skuespillers lod.«