»Når jeg talte, tænkte jeg meget over det - faktisk hele tiden.«

Den danske reality-kendis og forfatter Janni Ree arbejdede som reklamesøjle for Danske Spil frem til 2010. Det betød, at hun hele tiden blev konfronteret med sit eget udseende.

»Jeg var jo et ansigt udadtil for Danske Spil og eksponeret på billeder og i aviser, så lægger man jo endnu mere mærke til det,« siger hun.

Hun opdagede, at hun havde nogle fremtrædende rynker i panden, som viste sig ekstra meget, når hun brugte sin mimik. De skulle altså væk.

»Det gør faktisk ikke altid ondt. Nogle dage piver jeg lidt, og andre kan jeg næsten ikke mærke det.«
»Det gør faktisk ikke altid ondt. Nogle dage piver jeg lidt, og andre kan jeg næsten ikke mærke det.« Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Hun fik fyldt botox i panden, som lammer musklerne, så de ikke bevæger sig, når man vil løfte øjenbrynene. Selvom Danske Spil var lidt utilfreds med, at hun ikke længere kunne lave de meget markante ansigtsudtryk, hun kunne før, så var Janni Ree glad.

Nu skulle hun ikke gå og tænke på det længere. Hun kunne slappe mere af.

I dag får hun lavet samme behandling ved øjnene, hvor hun med alderen har udviklet smilerynker, og B.T. har været med til behandling på klinikken City Care i Hellerup.

Lokalet var lyst klinisk op, og i midten stod der en briks, som Janni Ree lå klar på. To sprøjter og otte indsprøjtninger. Fire på siden af øjet og fire under.

Cirka hver fjerde måned får Janni Ree lavet en ny Botox-behandling.
Cirka hver fjerde måned får Janni Ree lavet en ny Botox-behandling. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Hvorfor rende rundt med rynker, når man kan være fri for dem?« spørger hun retorisk, da hun har fået de otte indsprøjtninger.

Men selvom hun får lavet indgreb, der hjælper hende med at holde rynkerne på afstand, så er hun opmærksom på, at det ikke skal tage overhånd.

I 2000 fik hun fyldt en permanent filler, der hedder aquamid, i læberne. Det gik desværre lidt galt, og hun har i dag nogle små knuder i læben. Man ser dem ikke, men Janni Ree ved, at de er der, og det er hun ked af.

Senere forsøgte hun at udligne dem med en anden type filler, men det gjorde intet godt, så det gør hun ikke igen.

»Jeg fik rettet op med filler, men så lignede jeg en fisk, og det vil jeg helst ikke,« siger den 49-årige kendis.

Hun har set mange kvinder, der er begyndt at få behandlinger i en tidlig alder, hvor det har taget overhånd. Det synes hun er ærgerligt.

»Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke skal se for kunstig ud. Man må jo gerne have en rynke, man skal ikke være desperat,« siger hun.

Og hun er ikke den eneste, der bevidst om ikke at se kunstig ud. For når man er et kendt ansigt, så er der også mange, der har en mening om, hvordan man skal og må se ud.

Janni Ree får Botox-indspøjtninger på klinikken City Care for at mindske sine smilerynker.
Janni Ree får Botox-indspøjtninger på klinikken City Care for at mindske sine smilerynker. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Det er jo folk, der sidder og gemmer sig bag en computer, der skal finde noget negativt at sige om mig. Men jeg får lavet så lidt i forhold til andre,« fortæller realitystjernen og fortsætter:

»Hvis folk er utilfredse med sig selv, så synes jeg bare, de kan gå hen og få lavet noget.«

Tilbage på klinikken City Care er Janni Ree færdig med sin behandling, og mens sygeplejersken kigger på, om alt ser ud, som det skal, puster Janni Ree ud.

»Puha, jeg holder altid vejret,« siger hun.

Hun er nemlig bange for nåle.

»Havde det ikke hjulpet mig af med rynkerne, der betyder, at jeg er gladere for, hvordan jeg ser ud, så havde de aldrig set mig igen,« siger hun og griner lidt.

Ud over øjne og pande får hun nogle gange lavet en behandling i underhuden, der fugter og udjævner huden i ansigtet.

Desuden har hun overvejet at få lavet et mindre ansigtsløft, der afhjælper den ekstra hud, der former sig ved hals og kæbe, når man bliver ældre.

B.T. sætter i de kommende dage fokus på kosmetiske behandlinger og indgreb, der bliver mere og mere populært. I den forbindelse vil du møde tre kendte danskere, der alle står frem og fortæller åbent om, hvilke behandlinger de får lavet og hvorfor.